*Nettavisen* Nyheter.

Trapper opp leting etter brødre

Politiet i Agder og Telemark trappet torsdag opp letingen etter de to brødrene på 6 og 14 år som ble meldt savnet etter en fjelltur i Austheiene.

21.07.05 09:40

- Vi har holdt på i hele natt, men trapper opp aksjonen ytterligere nå, sier operasjonsleder Bent Ingebrigtsen ved Telemark politidistrikt til TV 2 Nettavisen torsdag morgen. Da var to helikoptre, et Sea King redningshelikopter og et brannhelikopter fra Torp, i gang med søk i Austheiene mellom Fyresdal og Setesdalen. I tillegg var det satt inn hundepatruljer fra politiet og Norske Redningshunder. I natt har mannskaper fra Røde Kors og Sivilforsvaret deltatt i søket, og nye mannskaper blir satt inn i søket i dag.

Guttene har vært ute siden klokken 11 onsdag formiddag, og ble meldt savnet ved 21.30-tiden samme kveld.

Gikk i flere grupper
De to brødrene er fra Notodden. Sammen med et turfølge på i alt sju personer skulle de gå den merkede løypa fra Nystøyl til Nutevasshytta, en strekning på 10 kilometer. Den første puljen gikk ut ved 10.30-tiden onsdag formiddag. De to brødrene gikk alene noe senere, mens siste del av gruppa, blant annet moren til de to, gikk sist.

Da de to brødrene ikke kom fram til Nutevasshytta, ble det straks igangsatt leting i området. Senere ble politiet i Agder varslet. De umiddelbart i gang en leteaksjon og varslet deretter Telemark politidistrikt.

Lite klær
De to hadde forholdsvis lite klær med seg og ikke mye mat, ifølge politiet. Den ene skal ha hatt på seg en fleecejakke, den andre kun en t-skjorte. Det har vært klart vær og 15 grader i fjellet natt til torsdag. Det er kuppert terreng i området.

Austheiene er et populært turterreng, delvis med høyfjell. Nystøyl, der guttene sist ble sett, ligger 880 meter over havet, mens Nutevasshytta ligger 930 meter over havet. Løypene er en del av Den norske Turistforenings stinett. Turen mellom Nystøyl og Nutevasshytta skal normalt ta rundt fire timer.

- Vi er interessert i alle mulige observasjoner eller opplysninger som kan hjelpe oss med å finne guttene, sier Bent Ingebrigtsen ved Telemark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

I juni i fjor ble en 10 år gammel jente funnet i god behold etter en omfattende leteaksjon i Fyresdal. Hun ble funnet etter 32 timer alene i fjellet på grensen mellom Telemark og Agder, i det samme området som det nå letes.


Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag