Trapper opp leting etter savnet familiefar

SØKER: En spesialbåt fra Røde Kors Svelvik og flere andre båter bistår i søket etter den savnede familiefaren.

SØKER: En spesialbåt fra Røde Kors Svelvik og flere andre båter bistår i søket etter den savnede familiefaren. Foto: Tore Sandberg (Drammens Tidende)

- Familien er redd det har tilstøtt ham noe.

10.11.14 13:14

Søndre Buskerud politidistrikt trappet mandag opp letingen etter den savnede 37 år gamle familiefaren.

Den savnede er Mariusz Adam Konczak, som ble meldt savnet fra Drammen sentrum natt til søndag.

Les saken i dt.no

37-åringen var på vei hjem til fots fra en bytur med kamerater og ble sist sett i Vinjes gate natt til søndag mellom klokken 02.00 og 02.30.

SAVNET: Mariusz Adam Konczak. Foto: Politiet

Rundt 40 personer deltar nå i leteaksjonen.

Søker på land og i vann

Norske Redningshunder er satt inn i søket med fem hunder, sammen med Røde Kors og Norsk Folkehjelp. En spesialbåt fra Røde Kors Svelvik og flere andre båter bistår i letingen på elva.

- I tillegg har vi flere politipatruljer ute og etterforskere som jobber med sporing av telefon og bevegelser på savnedes bankkort. Søket foregår både på land og i vann, og er konsentrert i området Øvre Sund bru/Vinjes gate og oppover til Åssiden hvor mannen bor, forteller innsatsleder Svein Erik Gevelt, til Drammens Tidende på stedet.

Fakta

Politiet ønsker tips

Oppfordrer huseiere til å lete

Operasjonsleder ved Søndre Buskerud politidistrikt Øystein Kvernes sier til Drammens Tidende at det er pårørende som har meldt mannen savnet.

- Mannen er gift og har ett barn. Han bor på Åssiden og arbeider i drammensområdet. De pårørende vet ikke hvor han er, og nå er de redde det har tilstøtt ham noe. Vi har snakket med folk han hadde vært i kontakt med den aktuelle kvelden, men har så langt ikke funnet ham, sier Kvernes.

Mannen skal ifølge politiet sist ha vært i kontakt med en person i Vinjes gate i Drammen ved 02.00-02.30-tiden. Han var på vei hjem til sin egen adresse i Steinbakken på Åssiden.

- Vi ber folk som bor i dette området, eller på strekningen mellom disse to adressene, om å ta en ekstra titt rundt sin eiendom. Sjekk i hager, boder og åpne kjellere, sier operasjonsleder Christian Gulli i Søndre Buskerud politidistrikt.

Mannen er 177 cm høy, har blondt kort hår og var iført mørk blå vinterjakke, grå jeans og grå/sorte sko.

Går bredt ut

Politiet har ingen mistanke om at det har skjedd noe kriminelt.

- Det er foreløpig et søk etter en savnet person, og vi går bredt ut for å finne ut hva som har skjedd, sier Gulli.

Se flere saker i dt.noNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.