*Nettavisen* Nyheter.

Trapper opp letingen etter danske jenter

Foto: (Bygdeposten/Helen Storstenvik)

Tåke og lavt skydekke har skapt problemer for letemannskapene i Sigdal i Buskerud, der to danske tenåringer er savnet.

16.02.10 10:29

To danske tenåringsjenter som har vært savnet etter en skitur i Eggedal i Sigdal kommune i Buskerud siden mandag, er tirsdag formiddag ennå ikke funnet.

- Det jobbes på spreng for å finne jentene, men så langt er det ikke funnet noe som har satt oss på sporet etter dem, sier Ola Vaage ved Hovedredningssentralen i Sør Norge til Nettavisen, klokken 10.

Letingen har pågått i hele natt.

- Vi har lett i hele natt uten å finne dem. Det meste av skiløyper er kjørt, og når det lysner går vi fra hytte til hytte for å banke på dørene. Jeg vet ikke hvor langt dette arbeidet har kommet fordi vi har en ekstra utfordring med å få meldt fra. Det er ikke mobildekning i området, opplyser operasjonsleder Ståle Versland ved Nordre Buskerud politidistrikt til Bygdeposten.no.

Vanskelige leteforhold
Tåke og dårlig sikt gjorde mandag kveld og natt til tirsdag jobben vanskelig for letemannskapene. Tirsdag morgen er det likevel tegn til bedring i været. Leteaksjonen fortsetter med økt styrke, melder Hovedredningssentralen Sør-Norge.

- Luftforsvaret sender et Sea King redningshelikopter fra Rygge, og vi regner med at det vil være i sving ved nitiden, sier vaktleder Owe Frøland ved HRS Sør-Norge til Nettavisen tidligere tirsdag morgen.

- Vi hadde luftambulansen og politihelikopteret her i natt, men været forhindret søk fra lufta. Nå har vi nettopp fått informasjon om at forholdene med begrenset sikt på grunn av tåke og lavt skydekke er i ferd med å bedre seg, sier han.

- Vi får videre ekstra hunder fra søndre deler av fylket. Fra før har vi 12 hunder i søk og vel ti snøscootere, sier Frøland.

Store letemannskaper er involvert i letingen etter de to 15 år gamle danske jentene. Jentene var på skitur med faren til den ene de kom bort fra ham.

- Vi er på ingen måte pessimister, så lenge de holder seg i bevegelse så er det ikke fare for at de fryser ihjel, sier Versland til Bydeposten.

Sist sett mandag ettermiddag
Ifølge NTB ble de to 15-åringene sist sett ved Trytetjern ved 15-tiden mandag, tre timer etter at de la ut på ut på tur.

De to skulle etter planen være tilbake ved 17-tiden mandag ettermiddag.

- Vi fikk melding om saken klokken 22.43. De var ikke kledt for å være ute lenge og er ikke turvante, opplyser operasjonsleder Lars Kristian Evensen i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Letemannskaper fra Røde Kors, Sivilforsvaret, politiet og hundeekvipasjer fra Norske redningshunder og andre frivillige deltar i letingen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag