RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP/Scanpix)

Trapper opp søket etter Franciska (26)

Sist oppdatert:
Letemannskapet i Kashmir har ikke gitt opp håpet om å finne den savnede bergenskvinnen i live.

(iBergen.no) Store letemannskaper har i natt lett etter den savnede Franciska Rogne i Gulmarg i den indiske delen av Kashmir uten resultat. I morgentimene ble søket tatt opp igjen og det er nå satt inn hunder.

26-åringen ble onsdag formiddag meldt savnet av hotellet Green Heights der hun bodde.

Minus 15 grader i natt
Det letes etter bergenskvinnen på et område stort 1,5 kilometer fra gondolens start til det første stoppet. Norges ambassadør i India, Ann Ollestad, sier til iBergen.no at det er et skogfylt område som ikke har noe spesielt røft terreng.

- Letemannskapene holdt på til klokken var 0130 i natt. Søket ble gjenopptatt med full styrke i morgentimene og det siste jeg hørte er at det er satt inn en hund i søket. Hunden har vært på hennes hotellrom og er nå på vei opp i bakken der det søkes, sier Ollestad.

Franciska var ikke spesielt godt kledd da hun forlot hotellet rundt klokken 14.30 tirsdag formiddag.

- Hun hadde med seg lite utstyr. Sannsynligvis hadde hun med seg skredvarsler, men det er ikke sannsynlig at hun satte denne på i området hun oppholdt seg i. Mobiltelefon lå igjen på hotellrommet, sier ambassadøren.

- Hvordan er været i området?

- Det er fint og ikke så kaldt som det har vært i natt da det var minus 15 grader. Men vi har fortsatt håp om å finne henne.

Hele landsbyen involvert
Ambassadøren har latt seg imponere over letemannskapene og innsatsen fra lokalbefolkningen i den vesle landsbyen.

- Letemannskapene gjør en meget profesjonell jobb og vi er veldig imponert over innsatsen. I tillegg er hele landsbyen involvert i dette. Det er tydelig at hun har etterlatt seg et sterkt inntrykk her. Det var mange som kjente henne og som gjerne vil være med. De er rystet over hendelsen, forteller Ollestad.

Siste observasjon av Fanciska Rogne var like over klokken 15 tirsdag. Da ble hun observert i området mellom gondolens start og det første stoppet. Hun skal ha forsvunnet innover i terrenget.

En australsk turist snakket med bergenskvinnen like før hun gikk opp i bakken. Da hadde hun skiklær og et snøbrett under armen og fortalte at hun skulle ut på ski.

12 savnet
Snøskred og uvær har kostet fire indiske soldater livet i området de siste dagene, mens 12 personer - blant dem den norske kvinnen - fortsatt er savnet.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere