*Nettavisen* Nyheter.

Travet inn i kommunestyret

80 ørstaværinger var lei av kommunen ikke skaffet tomt til et hestesportssenter. De sendte inn en ponny for å tales deres sak.

26.04.05 10:44

Først kom shetlandsponnyen Peggy Sue, deretter fulgte nesten 80 unge og gamle hesteentusiaster med plakater og banner inn i møtesalen i Ørsta under kommunestyremøtet mandag.

- Engasjement fra innbyggerne er veldig prisverdig og setter fart på sakene, sier ordfører Hans Olav Myklebust til NRK. Men han medgir at han ble overrasket da aksjonistene stormet inn.

I 25 år har hestefolket i Ørsta ventet på tomt til et eget hestesportsenter. Ingenting er skjedd. Derfor troppet både hester og folk opp for å si sin mening.

- Hestefolket i Ørsta føler seg forbigått gjennom alle disse årene. Vi ønsker oss forferdelig et hestesportsenter som kan brukes av små og store, unge og gamle, sier aksjonist Veronica Viddal. De ønsker at senteret også skal brukes til terapiridning for handikappede.

Kommunestyret tok en pause i møtet mens hesteentusiastene og ponnyen travet rundt. Ifølge ordføreren hjelper det å aksjonere. Så kanskje blir det tomt allikevel?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.