RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre 12-årige gutter ble anholdt av politiet etter skyting med softgun på T-banevogn i Oslo - men politiet tok feil personer


T-banen i Oslo. Illustrasjonsfoto.
T-banen i Oslo. Illustrasjonsfoto. Foto: Inge Wallumrød (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Vi ser alvorlig på saken, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Klokken 11.34 fikk politiet i Oslo melding om at tre mindreårige gutter hadde skutt med softgun i en T-banevogn i Oslo, da de var på vei mot sentrum.

En passasjer ble beskutt og truffet, men skal ikke være alvorlig skadd.

- Vi ser alvorlig på saken. Dette er både skremmende og uaktsom oppførsel, sier operasjonsleder Tor Jøkling til Nettavisen.

Samtidig som Nettavisen snakket med operasjonslederen fikk han melding om at de tre guttene, aller 12 år, var anholdt av politiet.

- Vi har nå kontroll på guttene på Grønland i Oslo sentrum og en softgun. Etter at vi fikk meldingen sendte vi ut en patrulje for å lete etter dem. Vi har godt med ressurser ute i dag, men slike hendelser skal ikke skje, sier Jøkling.

Senere på dagen, klokken 12.22 meldte politiet på Twitter at det likevel ikke var de tre antatte gjerningspersonene som var anholdt.

«Dette er trolig ikke de guttene vi så etter. Guttene har opplyst at de hadde fått kjøpt våpenet fra et improvisert gateutsalg i sentrum. Guttene leverte derfor tilbake våpenet, og fikk tilbake pengene. Vi følger umiddelbart opp gateutsalget og selgeren der.»

Klokken 12.30 var de tre guttene som hadde skutt med softgun fortsatt ikke funnet av politiet. 

Jøkling forteller også at det var samboeren til den som ble truffet i T-banevognen som meldte fra til politiet.

- I dag er det generell bevæpning på alle politibetjenter, men i et ordinært tilfelle hadde vi nok rykket ut og beordret bevæpning, både for vår egen og andres sikkerhet, sier Jøkling.

Melder av hendelsen var sikker på at det var en softgun og ikke et farligere våpen det ble skutt med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere