*Nettavisen* Nyheter.

Tre alvorlig skadd i båtulykke

Tilstanden er lørdag morgen fremdeles alvorlig for tre jenter etter en småbåtulykke ved Risør fredag kveld.

13.08.05 11:02

Båten jentene kjørte, skal ha gått på et skjær i høy hastighet.

- Politiet fikk melding om at det ble hørt et kraftig smell etterfulgt av høye skrik ved Buvika utenfor Risør klokken 23.34 fredag kveld. Dette viste seg å være en skjærgårdsjeep som hadde kjørt på et skjær. Tre jenter ble skadd, opplyser operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Alvorlige skader
Jenta (18) som ble alvorligst skadd ble umiddelbart fløyet med luftambulanse til Ullevål universitetssykehus, der hun er under behandling for alvorlige hodeskader. Situasjonen for jenta er stabil, opplyser sykehuset i en pressemelding.

De to andre jentene, henholdsvis 17 og 18 år gamle, er fraktet til Sørlandet sykehus i Arendal.

- Begge er alvorlig skadd. Den ene har omfattende bruddskader og opereres natt til lørdag. Situasjonen er stabil for begge, opplyser vakthavende kirurg Alexander Høye til TV 2 Nettavisen.

Politiet kjenner foreløpig ikke til årsaken til ulykken, eller hvor høy hastigheten var på båten da den gikk på skjæret.

- Vi jobber nå med å bringe dette på det rene, sier operasjonsleder Vidar Neset.

Omfattende redningsaksjon
Politiet føler seg sikre på at det ikke var flere enn de tre jentene om bord i båten. Skjæret jentene kjørte på, heter Løkteskjær og ligger ved Buvika. Det er uklart om skjæret er merket.

Det ble igangsatt en større redningsaksjon da ulykken ble meldt.

- Både redningsskøyte, helikopter, politibåt og dykkere fra brannvesenet deltok i redningsarbeidet. Flere frivillige i småbåter hjalp også til, opplyser Neset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag