RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre dømt for minibank-svindel

(Foto: Politiet)
Sist oppdatert:
De tre franskmennene kom til Norge for å svindle Oslo-borgere for kredittkort og penger. Men alt gikk galt for trioen.

Etter flere mislykkede forsøk fattet politiet mistanke. Spaning ble iverksatt og til slutt ble de tre pågrepet.

Det var 17. oktober i år at de tre forsøkte å svindle minibankkunder ved å sette opp en såkalt «Lebanon Loop» på flere minibanker i Oslo.

Loop-en som bli satt på minibanken, sørger for at kortet blir sittende fast. Deretter er det svindlerens hensikt å fralure korteiere PIN-koden, for deretter å ta ut kortet etter at korteier har forlatt stedet.

- Relativt amatørmessig
Oslo tingrett har nå dømt de tre mennene i alderen 24 til 29 år for flere tilfeller av forsøk på grovt tyveri.

- I skjerpende retning legges det vekt på at tyveriforsøkene har vært planlagt på forhånd - alle de tre har reist til Norge med det formål å stjele penger ved hjelp av «Lebanon Loop». Tyveriforsøk av denne karakter har potensial i seg til å gå utover mange mennesker og til å innbringe store summer, og av allmennpreventive hensyn er det derfor grunn til å reagere strengt. Det skal på den annen side bemerkes at forsøkene i dette tilfellet synes å ha vært relativt amatørmessige, skriver Oslo tingrett.

Løslatt
De to franskmennene som ble dømt til 30 dagers fengsel, er allerede løslatt etter soning, siden de hadde sittet 28 dager i varetekt i saken. Den tredje franskmannen skal ifølge dommen bli løslatt om kort tid.

Svindelmetoden de tre er dømt for, er nå kjent i Norge:

Informasjonsleder Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt forklarte fremgangsmetoden slik, da en person prøvde å svindle til seg minibankkort og penger i Bergen i sommer.

- Etter at korteieren hadde puttet bankkortet sitt inn i minibanken, fikk han ikke tatt ut verken penger eller kortet. Mens korteieren stod ved minibanken og gjorde forsøk på å få ut kortet, kom en fremmed mann bort og tilbød sin hjelp. Hjelperen stod hele tiden tett opp til korteier for å se hvilke håndgrep korteier gjorde for å få ut kortet sitt, og anbefalte korteier om å slå inn PIN-koden og så trykke «Avbryt», sa Hillestad.

Også i Bergen var svindelen mislykket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere