Gå til sidens hovedinnhold

Tre drept i bussulykke

En dansk buss med ungdommer på vei til skiferie var involvert i en trafikkulykke i Tyskland lørdag morgen.

Passasjerene i den danske ulykkesbussen kom fra fritids- og ungdomsklubben Kærnehuset på Amager. Totalt befant det seg 65 barn, ledere og flere foreldre om bord. Ulykken skjedde på motorvei A9 i nærheten av Dessau i Tyskland, melder jp.dk.

Tre mennesker er bekreftet omkommet, mens 13 er skadet, hvorav flere er alvorlig. Ingen av de tre omkomne var barn. De skadede personene er brakt til sykehuset i Dessau.

Kjørte i autovernet
Bussen var på vei til skiferie i Østring, da ulykken skjedde. Klokken 01 natt til lørdag kjørte bussen feil, før den skled ut av veien og kjørte i autovernet. Den skal så ha veltet over på siden. Jp.dk skriver at det var 4 minusgrader i området på ulykkestidspunktet.

Voldsom ulykke
Trafikkulykken var så omfattende at motorveien ble sperret i begge retninger av rednings- og brannbiler.

Lars Frederiksen fra Alfa Travel i Holstebro arrangerte reisen for fritidsklubben. Han forteller til jp.dk at leger og psykologer er sendt til Tyskland for å hjelpe alle involverte parter. Personer ved den danske ambassaden i Berlin har også dratt til ulykkesstedet. Dessau ligger omtrent 150 kilometer sydvest for Berlin.

Det tyske politi har ikke avslørt detaljer vedrørende ulykken, eller frigitt navnet på de drepte. En talskvinne for det tyske politiet melder at en offisiell rapport tidligst kommer lørdag ettermiddag.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene