RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre eldre kvinner brutalt ranet

(Scanpix)
Sist oppdatert:
To eldre kvinner ble ranet på åpen gate Oslo torsdag. Samtidig ble en 96-åring ranet hjemme. Politiet tror nå at en til to veskenappere opererer i hovedstaden.

En 89 år gammel kvinne ble dyttet over ende i Casparis gate på Ila i Oslo og frastjålet vesken sin, melder NTB. Vesken ble funnet av politiet like etterpå, men verdisakene var da borte. 89-åringen skal ikke ha blitt skadd. Politiet fikk melding om ranet klokken 14.48.

Nesten samtidig, klokken 14.50, ble en eldre kvinne dyttet over ende av en mann i Rathkes gate på Grünerløkka. Også hun ble frastjålet vesken sin. Kvinnen oppsøkte selv legevakten. Det er ikke kjent om hun har alvorlige skader.

- 89-åringen har opplyst at raneren var en ung, mørk og slank person med et søreuropeisk utseende. Han var kledd i rød overdel. Også den andre kvinnen beskrev gjerningsmannen som høy, mørk, slank og ikledd en militærgrønn jakke, sier operasjonsleder Jan Kristiansen i Oslo politidistrikt til NTB.

- Kan være sammenheng
Onsdag ble tre andre kvinner ranet på åpen gate i Oslo. Politiet tror det kan være en sammenheng mellom ranene.

- Beskrivelser som er gitt tyder på at det kan være én eller to veskeranere som opererer i hovedstaden, sier Kristiansen. Han oppfordrer nå eldre personer til å ha lite kontanter i vesker når de beveger seg rundt i byen, og gjerne ha nøkler og lignende et annet sted.

96-åring ranet hjemme
Også en 96 år gammel kvinne ble utsatt for ran torsdag. Ved 15-tiden trengte en mann seg inn i kvinnens leilighet i Holtveien på Manglerud i Oslo.

- Mannen stakk av fra stedet før politiet kom. Kvinnen utløste trygghetsalarmen sin. Vi vet ennå ikke hva raneren fikk med seg av verdisaker, sier Kristiansen. Raneren var i 40-50-årsalderen og hadde på seg en beige anorakk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere