Gå til sidens hovedinnhold

Tre elever skutt ved skolen

Tre elever ble lettere skadd av luftpistol eller softgun ved Porsgrunn videregående skole.

Ifølge politiet ble det mandag formiddag avfyrt 10-15 skudd i rask rekkefølge med luftvåpen eller softgun i nærheten av Porsgrunn videregående skole.

Tre elever ble truffet av skuddene, men pådro seg ingen alvorlige skader, skriver Telemarksavisa på nett. Politiet jakter på to eller tre gutter i 10-12 års alderen, som de mistenker står bak skytingen.

- Litt før klokka 12.30 i dag fikk vi melding om to skyteepisoder ved Porsgrunn videregående skole. Begge episodene skjedde på det såkalte røykehjørnet ved skolen. I den første episoden ble en elev truffet i albuen. Det var mellom klokka 09.00 og 0930. Mellom klokka 11.45 og 11.50 ble en elev truffet i armen og en i panna, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt til Nettavisen.

Softgun eller luftvåpen
De fornærmede er tre 17 år gamle gutter, alle elever ved skolen, ifølge politiets opplysninger.

- Ut i fra skadeomfanget tror vi det ble skutt med softgun eller luftvåpen. Det ble skutt i rask rekkefølge, sier Aaltvedt til Nettavisen.

Kjørt til legevakt
Ifølge rektor Kaj Kristensen var bare en av ofrene elev ved Porsgrunn videregående skole.

- En av våre elever har blitt skutt med luftpistol. Han ble kjørt til lege med lettere skader. Gutten har fått et merke i panna, sier Kristensen til Nettavisen.

Gutten er 16-17 år gammel.

- Jeg tror rett og slett det var tilfeldig at eleven ved vår skole ble truffet, sier rektor Kristiansen.

- Alvorlig
- Dette er en episode vi ser alvorlig på, selv om skadene ble små, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt til Nettavisen. Han sier politiet regner med å finne fram til de som avfyrte skuddene.

HTML EMBED
Reklame

Her kan du levere Vikinglotto