*Nettavisen* Nyheter.

Tre erkjente delvis skyld i Alvdal-saken

Advokat for hovedtiltalte i saken, Sverre Næss, her i samtale med bistandsadvokat Hanne Kristine Bohinen. Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

Tre personer har erkjent delvis skyld for de grove overgrep mot barna i Alvdal-saken. To nektet for alt da saken startet tirsdag.

11.01.11 12:25

Det tidligere samboerparet på 46 og 64 år har delvis erkjent straffskyld i Alvdal-saken. Mannen innrømmet flere overgrep mot barna til sin tidligere samboer, men nektet for å ha voldtatt dem.

Den 46 år gamle kvinnen erkjente seksuelt misbruk av sin egen sønn tirsdag, men også hun nekter for voldtekt, melder Arbeidets rett.

Foreldrene til det andre søskenparet nektet straffskyld på alle punkter. Også dette paret er tiltalt for voldtekt og seksuelle overgrep av deres mindreårige barn.

Den femte tiltalte, en 63 år gammel mann, har erkjent straffskyld for medvirkning til seksuelle overgrep og for seksuelt krenkende adferd.

Sendte bilder
Den delvis erkjennelsen var forventet da straffesaken mot de fem startet i Sør-Østerdal tingretts lokaler i Elverum tirsdag. Under etterforskningen har de to gitt bilder og videoer til politiet som knytter flere av de tiltalte til overgrepene av barna.

Overgrepssaken i Alvdal ble avslørt da et anonymt brev ble sendt til barnevernet i Alvdal. Med brevet fulgte bilder av en kvinne som hadde seksuell aktivitet med to barn. Denne kvinnen var den 46 år gamle tiltalte nummer to i straffesaken.

I forbindelse med ransakingen ga 46 åringen en video til politiet som viste hennes tidligere samboer forgripe seg på et barn. Mannen ble pågrepet i november 2009. Da ga denne 64 år gamle mannen en video til politiet som viste flere andre voksne som forgrep seg på barn.

Mannen fortalte da at det var flere vitner til overgrepene på videoene.

Mellom 6 og 11 år
Barna var mellom 6 og 11 år da overgrepene startet.

Overgrepene skjedde flere ganger mellom 2003 og 2007 da de to parene arrangerte pedofile sexorgier og mishandlet barna under disse.

Noen av barna skal ha blitt 50 prosent invalide som følge av de svært grove overgrepene.

Tiltalte nummer én: mann (64), tidligere samboer med tiltalte nummer to. Påtalemyndigheten ønsker 14 års forvaring. Har erkjent skyld for seksuelle overgrep, men ikke voldtekt.

Tiltalte nummer to: Kvinne (46), mor til to av barna. Påtalemyndigheten ønsker 13 års forvaring. Har erkjent skyld for seksuelle overgrep, men ikke voldtekt.

Tiltalte nummer tre: Kvinne (46), tidligere samboer med tiltalte nummer fire. Mor til to av barna. Nekter straffskyld.

Tiltalte nummer fire: Mann (46), tidligere samboer med tiltalt nummer tre og far til to av barna. Nekter straffskyld.

Tiltalte nummer fem: Mann (63), var nabo til de to parene. Erkjenner straffskyld for seksuelle overgrep og seksuelt krenkende adferd. Mannen var tilstede da en rekke av overgrepene skjedde, og gjorde ingenting for å stoppe dem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.