RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
E6 går like bak raset, men det skal være trygt å kjøre forbi.
E6 går like bak raset, men det skal være trygt å kjøre forbi. Foto: Beate Nygård (Rana Blad)

Tre hus evakuert etter jordras i Rana

- Trygt å passere stedet langs E6.

ÅENGET (Rana Blad): Det har gått et erosjonsras i Saltfjellveien på Åenget.

Politiet var innblandet i saken i starten for å få tak i de riktige personene, men nå er det Rana kommune som styrer saken videre.

- Vi setter i verk de nødvendige tiltak ikke minst i forhold til liv og helse, og at de som er evakuert blir tatt hånd om på best mulig måte, forteller ordfører Kai Henriksen til Rana Blad.

Samtidig er det iverksatt tiltak for å avgrense flere utrasninger - som sikring av raskantene mot elva.

- Noen av de evakuerte er hos familie og venner mens andre som kommer hjem på søndag har fått ordnet med hotell i tilfelle det blir nødvendig. Vi kommer til å vurdere situasjonen fra dag til dag og NVE er involvert. Vi sikrer liv og helse i første omgang, så kommer kontroll på utrasningen.

- Er det trygt å passere rasstedet langs E6?

- Ja, det er det. Det er vanskelig å si hva som er årsaken til raset, om det er vårsmeltinga og nye vannløp eller hva som har ført til en lekkasje. Det er ting vi håper kartleggingen vil gi oversikt over. Vi har gravemaskiner på plass og vi følger nøye med på at alle tiltak er kvalitetssikret. I første omgang skal vi ha kontroll, i andre omgang må vi finne en varig løsning slik at ikke slikt skjer igjen. Det skal jobbes både i kveld og i natt, forsikrer ordfører Henriksen.

Raset gikk bare to-tre meter fra ett av husene som nå er evakuert.

Tidligere i ettermiddag opplyste Fredd Leirvik på politiets operasjonssentral at beboere i tre hus må finne en annen overnattingsplass i dag. Gravermaskiner har vært i arbeid i området.

- Vi har ikke fått melding om noen skader, sier Fredd Leirvik.

Les flere saker hos Rana Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere