Gå til sidens hovedinnhold

Tre jenter nær drukningsdøden

Tre jenter var nær ved å drukne på badestranden ved Rakkevik i Stokke.

STOKKE/OSLO: (Nettavisen): Operativ uteleder på stedet, Erik Foss Ås, sier til Nettavisen at jentene ikke er alvorlig skadd, men at de er kjørt til sykehuset i Tønsberg for kontroll.

- Det har gått bra. Vi trodde at det var en fjerde person savnet, men det var det ikke, sier Fosås ved 22-tiden lørdag kveld.

I noen timer lørdag kveld var det svært dramatisk på badestranden ved Rakkevik i Stokke i Vestfold. Både luftambulanse, dykkere, fem røde kors søkebåter, og et Sea King redningshelikopter ble sendt til stedet.

De første rapportene gikk på at tre barn var funnet livløse på badestranden, og at tilstanden var kritisk for jentene. Jentene er 15 år, 17 og 23 år. De var sammen med en fjerde jente på 11 år.

Angivelig skal 11-åringen ha prøvd å lære de andre å svømme.

- Det er ikke mye vi vet. Vi fikk melding fra AMK og er nå på stedet og bistår luftambulansen. Jentene blir nå fløyet til sykehus, sa operasjonsleder Einar Paulsen ved Vestfold politidistrikt til Nettavisen tidligere. Paulsen sier at jentene var ute og drev svømmetrening da alle tre kom under vann. Politiet vet foreløpig ikke hvordan jentene kom seg i land, eller hva som var årsaken til at de kom under vann.

- Det nok mer lek enn organisert svømmetrening, sier operasjonsleder Knut Henning Bjune ved Vestfold politidistrikt til Nettavisen.

Da Nettavisen kom til stedet ble to av jentene ført inn i den ene sykebilen og kjørt fra stedet. Jentene var av utenlandsk opprinnelse.

Vitner på stedet sier til Nettavisen at jentene lekte i vannet da leken utviklet seg til å se svært dramatisk ut. Folk på land ringte dermed og slo full alarm. Da redningsmannskaper kom til stedet viste det seg imidlertid at jentene hadde kommet seg opp av vannet, og at de ikke var livløse.

Dykkere søkte for sikkerhetsskyld gjennom vannet for å sjekke om det var en fjerde jente i vannet. Det var det ikke.

Politiet fikk melding om ulykken ved 20.30-tiden. Ved 22.30-tiden sa politiet til Nettavisen at omstendighetene rundt hendelsen var usikre, men at de nå undersøker saken.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene