*Nettavisen* Nyheter.

Tre menn pågrepet og siktet for grov voldtekt

Kvinne skal ha blitt voldtatt:

Tre menn er siktet for grov voldtekt etter at en kvinne skal ha blitt utsatt for overgrep på en hjemmefest i Oslo. Politiadvokat Kari Kirkhorn leder etterforskningen av saken. Foto: Farid Ighoubah / Nettavisen

Én av de pågrepne er tidligere straffedømt for seksuell handling med barn under 16 år. Politiet utelukker ikke flere pågripelser.

24.08.18 21:08

Tre menn i midten av 20-årene er siktet for grov voldtekt av en ung kvinne.

Fredag ble alle tre varetektsfengslet i to uker i full isolasjon. De er i tillegg ilagt brev- og besøksforbud.

Alle de tre har nektet straffskyld.

Politiet er svært sparsommelig med opplysninger i saken.

Kan bli flere pågripelser

- Det er riktig at tre personer er pågrepet og siktet for grov voldtekt. Dette er en alvorlig sak med mange involverte, sier politiadvokat i Oslo politidistrikt Kari Kirkhorn til Nettavisen.

- Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen og ønsker ikke å gå ut med for mange detaljer, men vi utelukker ikke et flere personer blir pågrepet i denne saken.

Voldtekten blir ansett som grov fordi den er utført av flere personer i fellesskap. Kirkhorn ønsker ikke å si noe om hvilke beviser de foreløpig har.

Nettavisen får opplyst at det er én fornærmet kvinne i saken, og at det dreier seg om en enkelthendelse den første helgen i august. Voldtekten skal ha skjedd i forbindelse med en fest på en privatadresse i Oslo.

Politiet pågrep de tre siktede onsdag.

- Min klient ville ikke forklare seg i fengslingsmøtet og nekter straffskyld. Utover dette er det vanskelig å si noe fordi politiet har klausulert alle dokumentene i saken. Jeg er dermed bundet på hender og føtter, sier den ene mannens forsvarer John Arild Aasen til Nettavisen.

Tidligere dømt for overgrep

Øvre strafferamme for grov voldtekt er 21 års fengsel.

- Min klient nekter straffskyld. Utover dette er det vanskelig å kommentere saken da alt er klausulert, sier forsvarer for den eldste av de tre siktede Elisabeth Myhre til Nettavisen.

Én av de tre siktede, en mann på 24 år, er tidligere dømt for seksuell handling med et barn under 16 år. Dommen falt i 2012.

Klikk på bildet for å forstørre.

Elisabeth Myhre forsvarer den eldste av de tre siktede mennene. Foto: Farid Ighoubah / Nettavisen

I dommen heter det:

«Overgrepet har åpenbart vært svært skremmende for fornærmede. Hun har forklart at hun var redd for å bli voldtatt. Hun gråt og hennes daværende kjæreste XX forklarte at hun ikke var i stand til å forklare ham sammenhengende hva som hadde skjedd før dagen etter.

(...). I skjerpende retning legges vekt på at fornærmede bare var 13 år da overgrepet fant sted.»

Mannen, som da var 16 år, ble i samme sak dømt for å ha utøvet vold mot en jente som den gangen var 13 år.

Den siktede mannen ble dømt til 28 timers samfunnsstraff. I formildende retning anførte retten at den domfelte var ung da hendelsen fant sted, og at saken var over to år da dommen falt.

Myhre ønsker ikke å kommentere den tidligere dommen overfor Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag