Tre menn prøvde å drepe fange

Tre maskerte menn forsøkte å drepe en fange på en åpen anstalt i Oslo natt til tirsdag, i et nytt oppgjør mellom A- og B-gjengen.

16.04.04 21:14

De tre åpnet ild mot en mann som sonet på en åpen anstalt på Alnabru i Oslo.

Kvart på ett, natt til tirsdag forsøkte tre menn å likvidere en mann av pakistansk opprinnelse som for tiden sonet på en åpen anstalt på Alnabru i Oslo. Mannen som ble forsøkt drept er tidligere dømt i en sak som dreide seg om et oppgjør mellom den såkalte A- og B-gjengen.

Politiet mener at dette er enda et oppgjør mellom de to bandene, melder TV 2-Nyhetene.

Forløpet til dette oppgjøret er et drap som skjedde på Sandaker-senteret 3. februar i år, samt en skyteepisode ved Sognsvann drøye to uker senere. Jakten på gjerningsmennene pågår ennå.

Ingen utleveringsavtale
Grunnen til dette er at den etterlyste etter gjengoppgjøret, Arfan Bhatti, kan trolig føle seg trygg i Pakistan, fordi en avtale om utlevering ikke fins. Politiet mener han slett ikke er den eneste.

Politisjef Finn Abrahamsen sier til TV 2 Nettavisen at det har skjedd flere ganger i alvorlige saker at kriminelle flykter til Pakistan. Disse personene har investert i Pakistan med opptjente penger fra kriminelle handlinger her i landet, slik at de lever romslig og trygt i hjemlandet.

- Vi har opplysninger om at Bhatti, som er etterlyst for Songnsvann-episoden, befinner seg i Pakistan. Fordi det ikke er noe utleveringsavtale er det vanskelig for politiet å gjøre noe med dette, sier Abrahamsen.

Abrahamsen mener det er litt for tilfeldig til at det ikke skulle være noen sammenheng mellom tirsdagens skyteepisode og Sandaker- og Sognsvann-saken.

- Andre myndigheter må ta stilling til denne ikke eksisterende utleveringsavtalen, men det skaper problemer for oss, sier Abrahamsen.

Sivilavdelingen i Justisdepartementet, som har ansvar for slike avtaler, sier kort at dette ikke er en problemstilling.

Strenge straffer
Men problemet ligger i at Pakistan er et land som så langt ifra har sluttet seg til menneskerettighetene. En tosidig avtale ville kunne bety at Norge måtte utlevere folk som pakistanske myndigheter ville ha tak i, kanskje av politiske eller religiøse grunner. Med de straffemetodene landet praktiserer ønsker ikke nasjonen Norge en slik avtale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag