Tre menn tiltalt for voldtekt

Tre menn i 40-åra, deriblant en forfatter, er tiltalt for ha voldtatt en kvinne i hjelpeløs tilstand. Rettssaken starter i Oslo tingrett i april neste år.

Tre menn i 40-åra, deriblant en forfatter, er tiltalt for ha voldtatt en kvinne i hjelpeløs tilstand. Rettssaken starter i Oslo tingrett i april neste år. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Tre menn i 40-åra, deriblant en forfatter, er tiltalt for ha voldtatt en kvinne i hjelpeløs tilstand, eller medvirkning til dette. Det skal ha blitt tatt bilder av overgrepene.

19.11.16 17:05

Voldtekten fant sted i en leilighet i Oslo natt til 21. mars i fjor, ifølge den ferske tiltalen fra Statsadvokatembetet i Oslo, melder VG.

Forfatteren og en av de to andre mennene skal ha forgrepet seg på kvinnen etter tur, mens den tredje mannen tok bilder av overgrepene.

Kvinnen var ute av stand til å motsette seg handlingen fordi hun var beruset og/eller sov, ifølge tiltalen.

Rettssaken er berammet til å starte i Oslo tingrett i slutten av april.

Tiltalen, som har en øvre strafferamme på 21 års fengsel, er tatt ut etter ordre fra Riksadvokaten. Det varsles også at det vil bli lagt ned påstand om inndragning av fotoutstyret som ble brukt den aktuelle natten.

Den tiltalte forfatteren har gitt ut flere bøker og mottok på 1990-tallet en svært anerkjent pris for sitt forfatterskap. Både han og den andre voldtektstiltalte er kjente ansikter i kulturlivet i Oslo, skriver VG. Vedkommende som fotograferte overgrepene, skal være redaktør for et mindre magasin.

Den fornærmedes bistandsadvokat, Britt Kjelleberg, vil ikke kommentere saken av hensyn til klienten.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier advokat Knut Helge Hurum til VG. Hurum forsvarer den tredje av de tiltalte, som er blant de to som er beskyldt for å ha begått voldtekten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag