RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre nesten-ulykker på Torp

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Søndagens nesten-ulykke var ikke den første gangen en flytur endte utenfor rullebanen ved Sandefjord Lufthavn Torp - og det bare i vinter.

Nå er det uenighet om hvor glatt rullebanen egentlig er, melder TV 2 Nyhetene.

Drama
De 216 passasjerene på vei hjem fra Kanariøyene slapp unna med skrekken da Airbus A 321-maskinen fra My Travel ikke klarte å stoppe fort nok, og endte på tvers ved enden av rullebanen søndag kveld.

Ingen kom til skade, men Havarikommisjonen, som ser alvorlig på denne hendelsen, sier at det har vært flere hendelser av denne typen ved norske flyplasser i vinter.

På Torp alene skal det ha skjedd hele tre ganger.

- Vi jobber med flere slike hendelser, sier havariinspektør Knut Lande til TV 2 Nyhetene.

Friksjons-forvirring
Han forteller at flygerne ofte opplever at det er mindre friksjon enn hva som er oppgitt.

- Det er mange likhetstrekk mellom denne hendelsen og liknende hendelser. Dette er den tredje episoden her på Torp, hvor vi ser at det er forskjell på målt friksjon og den faktiske friksjonen, sier Lande.

Ledelsen ved Sandefjord Lufthavn sier til TV 2 Nyhetene at målingene som ble gjort søndag kveld viste at friksjonsverdiene var akseptable.

- Det er piloten som til syvende og sist avgjør om de vil lande etter å ha fått informasjon fra tårnet om friksjonen, sier administrerende direktør Alf-Reidar Fjeld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere