Tre omkom: Vegvesenet mener bildrapssiktet 18-åring kjørte i minst 160 km/t

Det ble lagt ned blomster ved riksvei 25 utenfor Elverum etter at tre ungdommer mistet livet da bilen de satt i krasjet med en elg og deretter traff et tre natt til 3. juli.

Det ble lagt ned blomster ved riksvei 25 utenfor Elverum etter at tre ungdommer mistet livet da bilen de satt i krasjet med en elg og deretter traff et tre natt til 3. juli. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

Statens vegvesen mener ulykkesbilen der tre personer mistet livet på riksvei 25 utenfor Elverum i begynnelsen av juli, må ha holdt minimum 160 kilometer i timen da den kolliderte med en elg.

24.09.15 13:45

Det opplyste etterforskningsleder Roger Næss ved Elverum politistasjon på et pressemøte i Elverum torsdag, skriver Hamar Arbeiderblad.

Det foreligger to sakkyndigrapporter etter ulykken. En fra Statens vegvesen og den andre fra det private firmaet Recon. Recon skriver i sin rapport at hastigheten på bilen må ha vært minst 144 kilometer i timen.

Sjåføren, en 18 år gammel mann, var den eneste som overlevde elgpåkjørselen og den påfølgende kollisjonen med et tre natt til fredag 3. juli. Han er siktet for uaktsomt drap. Etterforskningen er snart avsluttet, og det er opp til statsadvokaten om den unge mannen skal tiltales. Det er ikke mistanke om promillekjøring, og Vegvesenet har ikke funnet tekniske forhold på bilen som kan forklare ulykken.

En 19 år gammel kvinne og en 19 år gammel mann omkom på stedet, mens en 16 år gammel jente døde av skadene på sykehus samme ettermiddag.

To av de tre som omkom, brukte ikke bilbelte. Den tredje hadde bilbelte rundt livet, opplyste politiet i midten av juli. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.