RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre pågrepet etter kortsvindel

Sist oppdatert:
Tre personer er pågrepet av politiet og siktet for svindel med minibankkort i Kristiansand.

De tre som er østeuropeere, satt tirsdag ettermiddag i avhør hos politiet, melder NRK.

Svindlerne ble tatt takket være en oppmerksom bankkunde som oppdaget at det var festet avlesingsutstyr til minibanken ved Plussbank i kvadraturen

Ble filmet
Han røsket av dekslet, kastet det på bakken og tråkket på det nærmest i protest, fordi han regnet med at det var noen i nærheten som hadde montert dekslet.

Banken og politiet ble varslet, og de tre svindlerne ble deretter identifisert på videoopptakt tatt av overvåkingskameraet ved banken.

Kort tid etterpå ble svindlerne oppdaget ved en annen minibank i Kristiansand hvor de forsøkte å ta ut penger. Da de oppdaget politiet forsøkte svindlerne å stikke av, men etter en stund ble de innhentet av lovens lange og tatt med til stasjonen for å bli avhørt.

Avansert utstyr
Politiet mistenker østeuropeerne for å stå bak en omfattende svindel der minibankkort er kopiert og senere tappet for penger ved hjelp av avansert avlesingsutstyr montert på en minibank, såkalt skimmere.

For en drøy uke siden ble 30 bankkunder svindlet i Kristiansand på denne måten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere