*Nettavisen* Nyheter.

Tre pågrepet i MC-aksjon i Alta

Tre personer ble pågrepet og tyvegods for nærmere 500.000 kroner ble beslaglagt da politiet gjennomførte en aksjon mot Wolverines MC i Alta fredag.

21.04.06 18:43

På det meste var 12 politifolk involvert i ransakingen av klubbens lokaler på Thomasbakken i Alta, skriver Finnmark Dagblad.

- Tilknyttet HA
Lensmannen i Alta, Tor Johansen, sier til TV 2 Nettavisen at Wolverines er en MC-klubb med tilknytning til Hells Angels og at det ikke er første gang klubbens medlemmer er i søkelyset. Han sier resultatene av aksjonen fredag bekrefter mistankene om organisert kriminalitet.

- Vi gikk til aksjon tidlig i dag morges på bakgrunn av mistanke om grovt tyveri. Aksjonen ble avsluttet nå i ettermiddag, sier Johansen. Han karakteriserer aksjonen som vellykket og sier den foregikk uten dramatikk.

- Tyvegods for en halv million
Han sier det ble tatt beslag i tyvegods til en verdi av nærmere 500.000 kroner. Tre personer er pågrepet og vil bli siktet for grovt tyveri og heleri. De satt fredag ettermiddag i avhør. Politiet vil i løpet av ettermiddagen ta stilling til om de skal begjære varetektsfengsling av de tre.

Som namsmann tok Johansen også pant i en bil og en bardisk.

Tyvegodset stammer fra hele landet, ifølge lensmannen. Det dreier seg blant annet om våpen, kjøretøy og musikkanlegg.

HA på hyppig besøk
Ifølge Altaposten er Wolverines en såkalt supportklubb til Hells Angels, det vil si at de har nær tilknytning til HA uten å være fullverdige medlemmer. HA-medlemmer er flere ganger observert på besøk hos Wolverines.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.