*Nettavisen* Nyheter.

Tre personer funnet omkommet i Sirdal

Foto: Google Map

Tre skigåere funnet omkomme ikke langt fra turisthytte. Kan ha blitt overrasket av dårlig vær.

17.02.11 19:22

- Det er tre skigåere som er funnet omkommet. Vi antar at de har gått sammen. Vi kan ikke utelukke at det har vært flere i gruppen. Vi leter videre, sier politiinspektør Egil Eriksen ved Rogaland politidistrikt til Nettavisen.

Letemannskapene har funnet fire ryggsekker, og Eriksen sier at ting tyder på at de tre er utenlandske.

Politiet vet foreløpig lite om hva som har skjedd og hvem de omkomne er, men antar at de har blitt overrasket av dårlig vær. Det ble funnet et oppslått telt i området.

Det var like etter klokka 11 torsdag at Rogaland politidistrikt fikk melding om at en person var funnet omkommet ved Taumevann i Sirdaldalsheiene. Lensmannen i Sirdal og medlemmer fra Øvre Sirdal letegruppe ble umiddelbart varslet for henting av den omkomne.

Har du et tips om saken? Kontakt Nettavisen på vaktsjef@nettavisen.no

- Så skistaver
- Det var en turgåer som så noen skistaver. Da vedkommende undersøkte nærmere ble det funnet en død person, sier Eriksen til Nettavisen.

Da lensmann og letemannskap ankom stedet ble ytterligere en person funnet omkommet. Like før klokka 15 ble en tredje person funnet omkommet, heter det i en pressemelding fra Rogaland politidistrikt.

- Det antas at dette er turgåere som har blitt overrasket av dårlig vær, sier Eriksen.

Tyskregistrert bil
Avisen Agder skriver torsdag ettermiddag at en tyskregistrert bil med fire personer kom til Sirdal rett før forrige helga, og at det på en parkeringsplass i leteområdet står en tyskregistrert bil parkert.

En lokalkjent sier til avisen at han mener dette er bilen til de omkomne.

Ingen meldt savnet
Hovedredningssentralen i Sør-Norge er rekvirert. Sammen med to hundeførere og et Sea King redningshelikopter er de på stedet og søker.

En av de omkomne skal være en kvinne, den andre en mann. Det er ikke opplyst noe om alderen på de omkomne ennå.

- Så langt har vi ingen savnetmeldinger, sier Eriksen til Nettavisen ved 15-tiden.

- Fortsatt redningsaksjon
Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) opplyser like før klokken 17 at de fortatt betrakter aksjonen som en rednings- og leteaksjon.

- Det bygger vi på at det kan være tale om at det er flere enn tre som har vært involvert her, sier Per Fjeld, pressetalsmann ved HRS, til Nettavisen.

HRS søker i området med et Sea King redningshelikopter, som snart må ned på bakken fordi helikopteret begynner å gå tom for drivstoff.

- De ressursene vi ellers har til rådighet er Øvre Sirdal redningsgruppe, som er frivillige mannskaper. Og så har vi to tjenestemann fra lensmannskontoret i Sirdal og to hundeekvipasjer fra Rogaland politidistrikt, sier Fjeld.

- Var på vei til turisthytte
De omkomne er funnet halvannen kilometer nord for Taumevannet.

- De hadde oppgitt på turisthytta ved Taumevann at de skulle videre til Heibergtunet søndag, og det er rett nord for Taumevannet. De har ikke kommet seg dit, men retningen fra Taumevannet tyder jo på at de iallefall var på vei, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag