RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre personer reddet etter båteksplosjon

Sist oppdatert:
Tre polske menn kan takke lokale helter for at de ble reddet i land da båtmotoren deres eksploderte midtfjords ved Svelvik i Vestfold søndag formiddag.

De tre mennene om bord i plastbåten måtte hoppe til sjøs for å slippe unna flammene som totalt ødela båten deres søndag. Først etter om lag 20 minutter ble de reddet i land av folk på land som hadde sett hva som skjedde, og som hev seg i båtene for å redde dem.

Måtte hoppe

– Vi kunne ikke slukke brannen, vi fant ikke brannslukningsapparatet. Til slutt ble det så varmt at vi måtte hoppe i vannet for å redde oss, sier Karoli Lewandowski til TV 2.

Han er svært takknemlig for at folk i Svelvik som så det hele, reiste ut i sine egne båter og reddet dem opp av vannet. Jon Langemyr forteller at de tre i vannet var ganske kalde da de ble hentet opp av sjøen etter mellom 20 og 30 minutter.

– Hadde vi ikke vært så raske, kunne det ha stått om livet, sier Arild Frantsen til kanalen.

– Avgjørende innsats

– Båten var midtfjords, det var langt til land, vannet var kaldt, så deres innsats har vært avgjørende her, sier innsatsleder Øyvind Moldvær i Søndre Buskerud politidistrikt til TV 2 om lokalbefolkningens innsats.

Personene fikk tilsyn av ambulansepersonell på land før de ble kjørt videre til sykehus for behandling. Alle tre skal ha vært ved bevissthet. De tre kunne skrives ut fra sykehuset søndag ettermiddag.

Båten lå et stykke fra land i Drammensfjorden nord for Svelvik da den tok fyr og siden eksploderte. Da båten senere ble slept til land, var det bare et utbrent skall igjen av den. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere