*Nettavisen* Nyheter.

Tre sekunders klaring til toget på Krøderbanen

Foto: (Bygdeposten)

En bilfører slapp med tre sekunders klaring helskinnet fra å krasje med et tog på Krøderbanen i sommer.

16.09.10 17:26

Episoden oppsto ved Krøderbanens planovergang på fylkesvei 280 på Sysle i sommer.

- Vi har gjennom sesongen registrert en del hendelser ved planovergangen. Men vi har ikke opplevd dette som noe stort problem, sier bestyrer for Krøderbanen, Ellen Slettevold til Bygdeposten.

Se den utrolige videoen her!

Bilistene kjører på rødt
Hun kjenner ikke til den episoden Bygdeposten i dag viser bilde av. Slettevold forteller at de ved de aller fleste togpasseringene i sommer også har hatt manuell varsling av togene som passerer på fylkesveien.

I tillegg har vi som eneste jernbane i Norge også installert ekstra lys, som varsler bilistene før de kommer til planovergangen, sier Slettevold til Bygdeposten.

Hun kjenner likevel til at enkelte bilister ikke tar hensyn til signalanlegget og passerer på rødt lys.

- Derfor har vi sikret planovergangen ekstra gjennom den manuelle varslingen. Men folk må bli flinkere til å respektere de røde blinkende lysene, sier Slettevold.

Ser svært alvorlig på saken
Lensmann Jarle hopperstad ved Modum lensmannskontor forteller til Bygdeposten at det ikke er noe kjent problem at bilistene ikke stopper for rødt lys på Krøderbanens planovergang på Hæhre.

- Jeg kjenner heller ikke til episoden dere i dag omtaler, men slik kan vi ikke ha det. Selv om det er en overgang uten bom, må bilister eller andre som ferdes etter veien, respektere de røde lysene og stoppe opp så lenge de lyser, sier Hopperstad til Bygdeposten.

Han ser svært alvorlig på nestenulykken Bygdeposten i dag bringer bilde av.

- Jeg vil se nærmere på bildet og forsøke å finne identiteten til bilføreren som raste forbi rett foran toget i sommer, for å ta en alvorsprat med vedkommende, sier Hopperstad.

Bygdeposten kommer med mer om saken i lørdagens utgave av Bygdeposten. Der kan du blant annet lese hvordan vedkommende som filmet opplevde situasjonen.

Les flere saker hos Bygdeposten her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.