Gå til sidens hovedinnhold

Tre siktet etter dødsfall

To menn og en kvinne i 30-årsalderen er pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at en mann døde på Kirkenes sykehus tirsdag.

- Vi har pågrepet og siktet tre personer for legemsbeskadigelse med døden til følge, to menn og en kvinne i 30-årsalderen. Vi etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall, og en straffbar handling, sier politiadvokat Ove Akselsen ved Øst-Finnmark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Døde på sykehus
Det var mandag ettermiddag ved 17.30-tiden at politiet fikk melding om at en mann i 40-årsalderen var alvorlig skadd i en privatbolig i Kirkenes sentrum.

- Mannen ble brakt til Kirkenes sykehus med alvorlige hodeskader mandag ettermiddag, og han døde i dag tidlig av skadene han var blitt påført, sier Akselsen.

De pågrepne personene sitter tirsdag formiddag i avhør hos politiet i Kirkenes, ifølge VG Nett.

Politiet vurderer om de skal be om bistand fra Kripos i saken, men har foreløpig ikke gjort dette. Det er heller ikke foretatt noen åstedsundersøkelser.

Mulig slagsmål
Hva som har skjedd i privatboligen, er politiet usikre på. De har foreløpig svært få detaljer å komme med i saken.

- Det vi vet er at det skal ha skjedd i en privatbolig i Kirkenes sentrum. Men det er ikke klarlagt hva som egenlig er årsaken til hodeskadene. Det er uklart, sier Akselsen til TV 2 Nettavisen.

Ifølge NRK Finnmark ble mannen skadd i et slagsmål. Det skal ha vært seks personer til stede i privatboligen.

- Det var flere personer tilstede i boligen, men nøyaktig hvor mange vet vi ikke, sier politiadvokaten. Han ønsker ikke å kommentere hvorvidt det har vært et slagsmål i privatboligen.

Vurderer varetekt
Politiet i Øst-Finnmark har satt store ressurser inn i saken, og de vil i løpet av tirsdagen avgjøre om de skal fremstille de tre siktede personene for varetektsfengsling. I såfall vil fengslingen skje først onsdag.

- Var de siktede personene og den avdøde mannen bekjente?

- Det kan vi ikke si noe om så langt.

- Er de i familie?

- Nei, det skal de ikke være, sier Akselsen.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg