RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre tatt for hallikvirksomhet

Sist oppdatert:
Politiet pågrepet i dag eierne av et pensjonat i Oslo, to menn og en kvinne. De tre er siktet for å leie ut lokaler til prostituerte.

- Vi har hatt pensjonatet i Tollbugata under oppsikt en god stund. Vi har sendt brev og vært i møter med dem, men har ikke sett noen tegn til forbedring, sier politiadvokat Christian Hatlo i Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

De tre vil bli avhørt i løpet av onsdagen. Det blir også de rundt 40 «gjestene» som hadde rom der. Ifølge Hatlo blir de prostituerte kvinnene, de fleste fra Nigeria, tatt inn til avhør som vitner i saken.

Politiadvokaten utelukker ikke at de tre pågrepne vil begjært varetektfengslet.

Eierne av pensjonatet i Tollbugata fikk i juli brev fra Oslo politidistrikt med pålegg om å rydde opp. Hvis ikke, truet politiet med å anmelde dem hallikvirksomhet. En måned senere møtte eierne politiet i et møte, men frem til i dag har prostituerte tatt med seg kunder inn på pensjonatet.

- Vi har hatt prostitusjonsmiljøet under oppsyn i fire år nå. Men det er særlig siden i sommer vi har fokusert på dette pensjonatet, forteller Hatlo.

Strafferammet for hallikvirksomhet er på inntil fem år. I en tilsvarende sak, som var noe mindre i omfang enn den i Tollbugata 8, ble dommen fem måneder fengsel, hvorav fire ble betinget. I tillegg måtte den dømte betale 800.000 kroner i inndragning for utbytte av kriminell aktivitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere