RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trebarnsmor dømt for drap

Sist oppdatert:
En 37 år gammel kvinne fra Trondheim er dømt til 12 års fengsel for å ha knivdrept sin ekskjæreste Sverre Sæther (35).

Sør-Trøndelag tingrett finner det bevist at den 37 år gamle kvinnen drepte læreren Sverre Sæther med kniv. Læreren ble funnet død i sitt hjem i Kyrksæterøra fredag 22. august i fjor, med stikkskader i brystet.

Kvinnen ble fredag kjent skyldig i forsettelig drap, og dømt til 12 års fengsel, melder Adresseavisen. Det er helt i tråd med påstanden fra aktor.

- Alle vilkår er til stede for å kunne dømme tiltalte for forsettelig drap på Sverre Sæther, sa aktor Helge J. Kaasbøll i Sør-Trøndelag tingrett da han la ned påstand om 12 års fengsel sist fredag,

Kvinnen anker hele dommen. Retten trakk seg fredag ettermiddag tilbake for å avgjøre om den drapstiltalte skal varetektsfengsles. Det vil bli avsagt kjennelse i 16.45-tiden, melder Adresseavisen.

Kvinnen mener hun ikke har begått drapet, men at Sæther falt i trappen. Hun ringte selv og varslet om dødsfallet i fjor. Hennes forsvarer, Terje Engebretsen, har lagt ned påstand om full frifinnelse.

Overlege Ivar S. Nordrum, som obduserte mannen, sa i retten at Sæther neppe kan ha død som følge av en ulykke, men at han døde av stikkskader i brystet.

Kvinnen innrømmer at hun kjøpte drapsvåpenet, en 20 centimeter lang kniv, men påstår at dette var en gave til Sæther. Kvinnen var også tiltalt for å ha sendt trusler til Sæther og seg selv på sms.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere