RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trebarnsmor i pengenød tente på hus. Nå må hun ut med fire millioner

Kvinnen utvidet innboforsikringen til 1,3 millioner kroner. To uker senere begynte det å brenne i huset.

Nå er kvinnen i 40-årene dømt til fengsel i ett år og åtte måneder for skadeverk og forsikringssvindel etter hendelsen i en av Bergens omegnskommuner i september 2011, skriver Bergensavisen.

Tre dager før den omfattende boligbrannen i huset hun leide, var det branntilløp i den samme boligen.

Etterforskerne fant at hun hadde søkt på nettartikler om «brannårsaker», «whitespirit» og «innboforsikring», både like før og etter brannen, da hun ennå ikke var mistenkt.

Påsto datahacking

Et par uker før hadde hun også økt innboforsikringen fra én million til 1,3 millioner kroner.

Trebarnsmoren ble dømt i Nordhordland tingrett i januar i år, men hun anket dommen til Gulating lagmannsrett. Hun har hele tiden nektet straffskyld.

Hun påsto blant annet at det kan ha vært andre i huset brannatten og at utenforstående hadde hacket PC-en hennes.

Det finner ikke lagmannsretten holdepunkter for.

Dommerne slår fast at motivet for brannforsøket og brannen tre dager senere «utvilsomt var for å få utbetalt forsikringssummen for løsøret».

Nå kan hun i stedet regne med å bli gjeldsslave for resten av livet. Lagmannsretten finner ikke grunnlag for å redusere erstatningskravet fra forsikringsselskapene. Hun må betale nær fire millioner kroner.

– Hun tar denne dommen tungt. Utover det har jeg ingen ytterligere kommentarer, sier forsvareren hennes, advokat Helge Wesenberg til BA.

Må sone i fengsel

«Kravene er betydelige, og tiltaltes økonomiske situasjon er meget dårlig. På den annen side tilsier den omstendighet at skaden er voldt forsettlig, for å få utbetalt erstatning, at det ikke bør foretas lemping», skriver lagmannsretten i dommen.

På grunn av lang saksbehandlingstid og etterforskning ble ti måneder av straffen på ett år og åtte måneder gjort betinget med en prøvetid på to år.

Les flere saker i Bergensavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere