RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten Karlsen

Treg rush i vinterferien

Sist oppdatert:
Fredag starter mange østlendinger vinterferien. Forbered deg på snø og kø.

Mange østlendinger starter vinterferien i helgen, og ettermiddagsrushet ut fra hovedstaden vil etter alt å dømme gå ekstra tregt. Snøværet kan skape ytterligere forsinkelser.

- Akkurat nå ser det ganske greit ut, bortsett fra et par mindre trafikkuhell på E6 ved Furuset i nærheten av Oslo og E18 ved Strand. Det er kø i retning Drammen, sier faggruppeleder ved Statens Vegvesen, Aud Fjerdingby, til TV 2 Nettavisen klokken 15.25 fredag ettermiddag.

- Antakelig er det en del som drøyer vinterferien til i morgen.

Redordmye snø
De siste dagene har det falt rekordmengder med snø i Oslo-området. Fredag avtok snøfallet noe i intensitet, men det snør fremdeles i hovedstaden.

Klokken 17:50 melder Vegvesenet om tett trafikk og små køer mellom Oslo og Sandvika. På grunn av uvær er det kolonnekjøring over Haukelifjellet i Telemark mellom Haukelitunnelen vest og Austmannalitunnelen vest.

Sjekk de siste meldingene fra Statens Vegvesen.

Kollektivtrafikk i rute
Fredag ettermiddag var det ingen store forsinkelser i flytrafikken fra Gardermoen. Jernbaneverket melder også om at de fleste togene er i rute.

Hold deg oppdatert på flyforsinkelser her (ekstern lenke).

Samtlige flytog vil derimot bli omtrent fem minutter forsinket på grunn av omkjøring på den gamle Drammensbanen mellom Sandvika og Asker. Omkjøringen skyldes en avsporing på den nye linjen torsdag og det pågående vedlikeholdet fredag.

Skredfare i fjellet
Skulle du komme deg opp på fjellet, bør du uansett ta visse forbehold. Meteorologisk institutt og Norges Geotekniske Institutt har utstedt skredfare for første del av vinterferien mellom nivå 2 og 3. Det er høyest skredfare i fjelltraktene sørøst i landet, særlig i fjellsider som vender mot vest til nord.

Det er også områder på Nordvestlandet med skredfare 3 på grunn av ustabile snøsjikt ved bakken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere