RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trekker søknad om gasskraftverk

Statnett har besluttet å trekke søknaden om konsesjon for et mobilt gasskraftverk på Tjeldbergodden.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Statens forurensningstilsyn (SFT) ble orientert om dette mandag ettermiddag, samme dag som høringsfristen gikk ut, melder NTB.

Meningen var å sette to gassturbiner i produksjon i vinter, for å avhjelpe en mulig kritisk forsyningssituasjon spesielt for Møre og Romsdal. Fylket har en mer utsatt situasjon for strømforsyningen enn resten av landet, fordi overføringskapasiteten for dårlig, samtidig som fylkets egne vannreserver er hardt nedtappet.

Positiv utvikling
- Det er en positiv utvikling for vannreservene som er hovedårsaken til at vi nå trekker søknaden, sier kommunikasjonsdirektør Tor Inge Akselsen i Statnett til NTB.

Fylket skal fortsatt overvåkes gjennom vinteren som eget elspot-område, og om situasjonen skulle endre seg til det verre kan det bli aktuelt å samarbeide med større forbrukere om redusert uttak av kraft en periode, sier Akselsen.

Kritiske røster
Det har vært mange kritiske røster til planene om et midlertidig gasskraftverk, bestående av to mobile turbinder. Blant kritikerne er Norges Naturvernforbund.

- Vi er glade for avgjørelsen om å stanse arbeidet med gasskraftverket. Det ville være rene utslippsbombene og forurense mer enn danske kullkraftverk, sier nestleder Lars Haltbrekken i Norges Naturvernforbund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere