RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FORTELLER SIN VERSJON: For første gang forteller Inter Bergen-trener sin versjon av dramatikken som oppsto i kampen mellom Nordre Fjell 2 og Inter Bergen.
FORTELLER SIN VERSJON: For første gang forteller Inter Bergen-trener sin versjon av dramatikken som oppsto i kampen mellom Nordre Fjell 2 og Inter Bergen. Foto: Rune Johansen (Bergensavisen)

Trener slått bevisstløs. Sykemeldt én måned etter fotballvold

Inter Bergen-trener Luis Nunez (54) ble slått bevisstløs av en motspiller og innlagt på Haukeland i nesten to døgn. Nå er han sykemeldt en måned.

For første gang forteller Inter Bergen-trener Luis Nunez sin versjon av det som skjedde mot slutten av den dramatiske 6. divisjonskampen mellom Nordre Fjell 2 og Inter Bergen på Ågotnes tirsdag for to uker siden.

Treneren står frem med navn, men ønsker ikke at vi avbilder ham med ansiktet i avisen.

Les saken i ba.no

I sluttminuttene av kampen, på stillingen 2-2, ble Nunez slått bevisstløs av en spiller hos motstanderlaget. Opptakten var en situasjon ute på banen.

– Jeg husker ikke alt som skjedde, men det begynte med et frispark ikke langt fra benken der en spiller fra hvert av lagene begynte å diskutere. Jeg grep inn og ville løse situasjonen, forteller Nunez.

Inter-Bergen-treneren forteller at han ga et lite klaps til Nordre Fjell-spilleren som forårsaket frisparket med beskjed om at han måtte konsentrere seg om å spille fotball. Det førte til at en spiller fra motstanderbenken oppsøkte Nunez.

– Det kom en spiller fra benken deres bort til vår benk, og vi begynte å krangle med hverandre. Jeg husker ikke hva jeg sa. Han dyttet og jeg dyttet tilbake. I det jeg snudde meg vekk slo han meg to ganger, sier Nunez.

Innlagt i to dager

Deler av historien Nunez forteller har han selv blitt gjenfortalt av sine egne spillere.

– Jeg husker bare at han kom og slo det første slaget. Det andre husker ikke jeg, sier Nunez.

Ifølge rapporten Inter Bergen har sendt til Hordaland Fotballkrets deiset treneren i bakken og ble liggende bevisstløs.

«I det øyeblikk treneren snur seg på vei tilbake til benken, får han to knyttneveslag i høyre side av ansiktet. Treneren faller, slår hodet i asfalten og blir liggende bevisstløs en stund samtidig som han begynte å blø fra høyre øre», skriver klubben.

– Gutter på laget har sagt til meg at jeg var borte i fire-fem minutter. Det første jeg husker er at jeg kom til legen, forteller Nunez.

Både ambulanse og politi ble tilkalt. Nunez ble først sendt til legevakten på Straume, før han ble sendt videre til Haukeland sykehus. Der var han innlagt fra tirsdag kveld til han ble skrevet ut torsdag i 16-tiden.

Nunez har ingen synlige ytre skader når BA møter ham, men ifølge ham selv har han fått flere problem etter de to slagene mot høyre øre.

– Legen har sagt jeg har fått noen skader inne i øret, og at jeg må vente ca. en måned før jeg hører skikkelig, sier Nunez.

Norsk-chileneren klager også over øresus, at han av og til blør fra øret og at han har noe redusert balanse.

– Jeg er sykemeldt en måned fra jobb, forteller Nunez, som har fått beskjed om å avstå fra aktiviteter og holde seg i ro hjemme.

– Mister det sosiale

Norsk-chileneren har bodd i Norge i 26 år og jobber til daglig som sveiser ved forsvarets UVB-bunker på Laksevåg. At han ikke får gå på jobb for tiden oppleves som tungt.

– Jeg håper jeg er tilbake i jobb om en måned. I jobben er jeg veldig sosial. Alle kjenner meg og jeg snakker med alle. Vi spiller bedriftsfotball to ganger i uken. Nå har jeg mistet alt det sosiale, sier Nunez.

– Hva tenker du om spilleren som slo deg?

– Jeg vet ikke hva han tenkte på inne i hodet sitt. Da han spilte var han veldig aggressiv. Han lagde mange frispark og fikk også gult kort. Jeg tror det var derfor treneren tok ham ut. Etterpå vet jeg ikke hva som skjedde med ham. Men det er ikke normalt å slå. Man må tenke på hva som kan skje i etterkant. Man kan skade folk, sier 54-åringen.

Nunez har ikke vært i kontakt med gjerningspersonen. Han håper han får straff, men blander seg ikke inn i det som nå er en politisak.

– Det får bli opp til politi og rettsvesen å bestemme, sier han.

Da BA skrev om saken for to uker siden hevdet Nordre Fjell at Inter Bergen kom med kraftige provokasjoner i forkant. Det verserer også anklager om spytting, men de avviser Nunez.

– Nei, det er ikke riktig, men det var en høylytt diskusjon, svarer han konfrontert med anklagene.

Politiet venter på legeuttalelse

Politiet er i disse dager i ferd med å avslutte etterforskningen mot Nordre Fjell-spilleren.

– Vi har vel gjort de etterforskningsskrittene vi synes er relevante. Nå venter vi på å få klargjort skadeomfang for at juristen skal ta det med i sin vurdering av en eventuell reaksjon, sier Thomas Sørensen til BA, politioverbetjent ved Sotra og Øygarden lensmannskontor.

– Blir det tatt ut siktelse?

– Det legene forteller oss blir med i den vurderingen, svarer politioverbetjenten.

Det var politiet selv som opprettet straffesak. Bakgrunnen for det var de skadene treneren var påført.

– Ved en vanlig legemsfornærmelse, så lager vi ikke sak uten at det foreligger anmeldelse, men når det oppstår skader gjør vi det, forklarte Sørensen til BA 11. juni.

BA har flere ganger forsøkt å få Nordre Fjell-spilleren, som fortsatt har status som mistenkt, sin versjon av saken. Det har hittil ikke lyktes.

Det er paragraf 228 og 229 i straffeloven politiet trolig vurderer som mest aktuelle å benytte hvis det blir tatt ut siktelse. Paragrafene skiller mellom legemsfornærmelse og legemsbeskadigelse.

Benyttes den mildeste paragrafen (228) kan straffen bli bot eller fengsel inntil ett år. Paragrafen åpner imidlertid for inntil fire års fengsel hvis man har forvoldt «skade på legeme» eller påført noen «betydelig smerte».

Paragraf 229 er strengere og nevner konkret å påføre noen bevisstløshet. Her er øvre strafferamme inntil seks års fengsel i tilfelle sykdom eller arbeidsudyktighet utover to uker.

Se flere saker i ba.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere