*Nettavisen* Nyheter.

Trenger ikke liket for å dømme

Det er ikke nødvendig å finne liket av Joaquin Leal Bermudez for å få en drapsdom.

(iOslo.no) Den 37 år gamle trønderen som er tiltalt for drapet på den spanske legen Joaquin Leal Bermudez skal nå undersøkes av en rettspsykiater.

Mannen nekter fortsatt å forklare seg for politiet, og har snart sittet to måneder i varetekt. Han har bare forklart seg én gang for politiet, men overbetjent Finn Abrahamsen mener de har mer enn nok av andre spor å gå etter, til tross for at legen ennå ikke er funnet. Det kan føre til at han kan bli dømt for drap.

- Det finnes iallfall ett tilfelle der det er blitt gjort i Norge, sier Ståle Eskeland, professor i strafferett ved Universitetet i Oslo til iOslo.no.

Christel Gjøvikli forsvant sporløst i 1994, men kjæresten tilsto for å ha drept henne. Det er så langt den eneste rettssaken der noen er blitt dømt uten lik. Selv om liket og tilståelsen mangler i Bermudez-saken, står politiet med sterke spor og bevis mot mannen.

Undersøkes av psykiater
Nå skal trønderen under en rettspsykiatrisk undersøkelse. Denne er ventet å ta flere måneder, og det er tvilsomt om politiet får noen svar derfra før i mai måned. Den tiltalte samarbeider overhodet ikke med politiet, uten at det har noen større innvirkning på etterforskningen.

- Etterforskningen går greit framover, bortsett fra at den tiltalte ikke vil snakke med oss, sier Abrahamsen til iOslo.no.

- Vi har fremdeles masse analysearbeid å gå gjennom, og har mange folk på saken.

Ifølge Abrahamsen er det satt av minst tre etterforskere til å granske saken, og krimteknikere og laboranter har i tillegg fulltidsjobb med å analysere funnene.

- Finner ham når snøen går
- Det kan hende vi finner ham når snøen går, og vi oppfordrer fortsatt folk til å tipse oss. Finner de bylter med klær i skog og utmark bør de kontakte politiet, sier han.

Bermudez ble meldt savnet tidlig på morgenen 17. januar. Da hadde politiet stanset en 37 år gammel trønder, som kjørte patologens bil i Søndre Buskerud. I bilen fant man en mengde blod, og man fattet straks mistanke til at legen kunne være drept.

I Bermudez' leilighet fant politiet svært store mengder blod, nok til at legen trolig ikke ville overlevd blodtapet.

Har du tips til politiet, kan du ringe 22 66 99 66.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.