RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Treschows skog til Miljøverndepartementet

Sist oppdatert:
Bråket rundt Mille Marie Treschows private skog er ikke over. Venstre i Vestfold vil ha adgang for alle i Treschows skog i Larvik, og nå havner saken hos Miljøverndepartementet.

Pietet, gudfryktighet og trofasthet står det på våpenskjoldet på porten til Mille Marie Trescows skog utenfor Larvik. Stedet er overvåket, stengt og låst. Høye gjerder med piggtråd understreker poenget.

Fram til begynnelsen av mai er parken stengt for publikum. Ifølge konsernsjef Stein Grimsrud i Treschow-Fritsøe er dette for å beskytte dyrene som befinner seg inne i det som også er et landskapsverneområde.

Larvik kommunestyre har bestemt at skogen fortsatt skal være stengt for allmennheten. Mellom mai og oktober kan folk få adgangstegn til skogen ved å melde seg på Treschow Fritsøes kontor.

Men Venstre i Vestfold har ikke gitt opp. De vil at skogen skal være tilgjengelig for alle som vil, og skriver nå brev til Miljøverndepartementet der de ber om at landskapsverneområdet gjøres tilgjengelig for folk.

For Treschow er dyrene viktig for å opprettholde det vernede kulturlandskapet. Venstre i Vestfold og Larvik mener at dette kan tas vare på med lavere gjerder, mindre piggtråd og slutt på adgangstegn for å kunne gå på tur i skogen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere