RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trikkedrapssiktet avhøres i dag

Sist oppdatert:
For første gang siden tragedien om bord på trikk nr.17 ved Bislett 3. august, er den drapssiktede 40-åringen i god nok tilstand til å la seg avhøre.

Somalieren har fått psykiatrisk behandling ved Dikemark sykehus helt siden han ble pågrepet. Ifølge legene ved sykehuset har det ikke vært forsvarlig å avhøre mannen før i dag.

- Vi har nå fått klarsignal fra psykiaterne ved Dikemark om at vi kan gjøre et nytt forsøk på å avhøre han i dag. På hvilken måte vi får gjennomført avhøret, vet vi ikke. Men jeg er spent på om det lar seg gjøre og hva vi får ut av det, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Avbrøt avhøret sist
Den drapssiktede somalieren ble forsøkt avhørt kort tid etter at han ble pågrepet og siktet for trikkedrapet. Avhøret måtte den gang avbrytes på grunn av mannens psykiske tilstand. Han skal imidlertid ha rukket å si at det umulig kunne være han som stod bak hendelsen på trikken ved Bislett. Mannen er siktet for å ha drept passasjer Terje Mjåland (23) og skade fire andre med en Rambo-kniv.

Somalieren har foreløpig fått diagnosen paranoid psykose. Ifølge hans forsvarer, Heidi Bache-Wiig, sier 40-åringen at han hører stemmer i hodet.

Venter med tiltale
To rettspsykiatere holder for tiden den drapssiktete 40-åringen under observasjon. De skal ifølge Finn Abrahamsen levere sin rapport i utgangen av oktober. Politiet avventer denne rapporten før de tar ut tiltale mot mannen.

- Vi jobber med dette som en ordinær drapssak. Utgangspunktet er at den skal foran en domsstol, sier Abrahamsen til TV 2 Nettavisen.

Nytt passasjermøte
Samtidig som rettspsykiaterne avslutter sitt arbeid ønsker politiet å holde et nytt informasjonsmøte for passasjerene som var med på trikken da somalieren gikk amok mot tilfeldige passasjerer. En uke etter hendelsen ble det holdt et slikt møte, og Abrahamsen tror det kan være på tide med et nytt i oktober.

- Det blir først og fremst av psykososiale grunner. Passasjerene trenger oppfølgning og har behov for å treffe hverandre. Men vi skal også snakke med dem og se om det kan komme tilleggsopplysninger som vi kan ha bruk for, sier Abrahamsen.

Etterlyser passasjerer
I etterkant av varetektfengslingen av somalieren, ba politiet passasjerer som var med trikken om å melde seg for politiet. Fremdeles mangler politiet vitneavhør av flere.

- Vi er opptatt av å komme i kontakt med passasjerer som ikke har meldt seg. Det var flere som forlot trikken i full fart etter hendelsen som vi aldri har fått snakket med. Om disse har noe å tilføye saken, gjenstår å se, sier Abrahamsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere