*Nettavisen* Nyheter.

Trikkesniker fersket ved statue

En pinlig seanse utspant seg på Oslo Sporveiers kampanjedag. Sjekk bildene.

12.04.07 16:41

(iOslo.no): Årlig er det sniking på trikk, T-bane og buss i Oslo på rundt 3,5 prosent. Det jobbes stadig med å få ned andelen som er redusert fra hele 6,4 prosent i 2003. En metode å redusere snikingen er å kjøre ulike kampanjer, noe som blir gjort i disse dager.

Humor
- Vi ønsket å sette dette inn i et humoristisk perspektiv. Derfor gjorde vi det slik denne gangen. Vi spiller på at man kan vente seg billettkontroll når som helst og at det derfor er lurt å kjøpe billett. Vi har folk innleid i ulike kamuflasjer noe som vekket oppmerksomhet, forteller Vibeke Harem til iOslo.no. Hun er markedskonsulent hos Oslo Sporveier.

Figurene passasjerene møtte på i dag var en rikmann med en stor hund. En mor med en kjempebaby i barnevogn og en statue. Det var mildt sagt mange som reagerte da de så de merkelige figurene på trikken.

- Vi har fått en del oppmerksomhet og med det har vi oppnådd det vi ønsket. Det var mange som tok kontakt med oss og synes det var morsomt Vi ønsket å gi publikum en påminnelse på en positiv måte slik at man husker å betale. Det skal ikke lønne seg å snike, forteller Harem.

Fersket
Da iOslo var med på kontrollrunden var det to personer som ikke hadde gyldig billett. Den ene kvinnen måtte fint reise seg og forlate trikken – fersket av kontrollørene. Ved en tilfeldighet befant hun seg med den kamuflerte statuen som hun sikkert ønsket hun kunne gjemme seg i. I skam gikk hun ut, foran påsynet av en fullastet trikk. Selv om det normalt gis bøter på 750 eller 900 kroner slapp kvinnen billig unna i dag.

- Når disse (kamuflasjene) er med får de bare tilbud om å betale for enkeltbillett eller å gå av. Normalt blir det bot på 750 eller 900 kroner, men ikke når vi kjører disse kampanjene. Da er tonen god og det er ment som en positiv påminnelse, gjentar Harem.

- Noen tips hvis et hendig uhell er ute? Det går jo an å glemme ukes- eller månedskortet hjemme.

- Dessverre. Du må fremvise gyldig billett uansett, sier Harem, som også røper at det har hendt at hun selv har glemt sitt betalingsbevis.

Se bildene fra kampanjen mot sniking under saken.

Les flere saker på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.