*Nettavisen* Nyheter.

Trillet utfor brygga med bilen

Foto: Janne Bjergli/Mediehuset Nettavisen

En tysk mann reddet seg i land da bilen hans havnet i vannet i Tvedestrand lørdag.

31.05.09 11:27

En tysk turist i 30-årene reddet seg med et nødskrik ut av bilen da den havnet i vannet og fløt et stykke utover i Hantosundet i Tvedestrand kommune lørdag kveld. En gruppe mennesker om bord i en seilbåt var raskt på pletten og holdt bilen flytende en stund mens mannen krabbet ut av sidevinduet på bilen. Sekunder etter sank bilen på 10-20 meters dyp, rundt 40 meter fra land.

Tilkalte dykkere og redningsskøyte
Det var en stund uklart om det var flere i bilen, en Volkswagen Tiguan. Politiet iverksatte en større redningsaksjon etter at de klokka 20.30 fikk melding om hendelsen. Redningsskøyte, dykkere, ambulanse og politi var på stedet.

- Vi har nå fått brakt på det rene at det ikke er folk i bilen som sank, sier operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt til Nettavisen ved 22.30-tiden lørdag.

Dramatikk i båthavna
Han forteller at hendelsen skapte dramatikk i den populære båthavna pinseaften.

- De som var om bord i seilbåten fortalte at de satt og grillet og koste seg da de plutselig så en bil komme flytende. De beskrev det som en surrealistisk opplevelse, forteller Austad.

Heldigvis var seilerne handlekraftige folk. De bakket sin båt mot bilen og klarte ved hjelp av tau å holde den oppe en stund mens føreren av bilen krabbet ut av sidevinduet.

- Mannen i bilen var en tysk statsborger som ferierer i området sammen med kona. Hun har vi snakket med, og hun var ikke der da ulykken skjedde. Mannen har en god stund sittet alene i bilen. Så begynte den av en eller annen grunn å trille ned skråningen og i vannet, forklarer Austad.

Send til sykehus for sjekk
Mannen som reddet seg ut var tilsynelatende uskadd, men han hadde svelget en del vann og ble sendt til sykehus i Arendal for sjekk.

Mannens kone og svigermor opplyser til Nettavisen på stedet at de først hørte om ulykken da de ringte fra Arendal sykehus. Mannen skal ha det etter forholdene bra, men er i sjokk etter hendelsen, ifølge familien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.