*Nettavisen* Nyheter.

Trippeldrap stor nyhet i Pakistan

Foto: Benjamin Bakken (TV 2 NYHETENE)

Nyheten om trippeldrapet i Oslo sendes nå i viktige pakistanske medier.

02.10.06 18:37

De to pakistanske nyhetskanalene Geo News og Prime TV har nyheten på første plass.

Leder i innvandringsrådet i Drammen, Yousuf Gilani, oversetter nyhetene fra direktesendt pakistansk fjernsyn til norsk for Nettavisen.

– De forteller hvordan broren har drept sine tre søstere og hvordan den andre broren fant dem og varslet politiet. Saken omtales som en familietragedie, kanskje særlig siden dette er midt i måneden Ramadan, sier Gilani.

Uvanlig stor oppmerksomhet
De to nyhetskanalene bringer nyheten fra Oslo til pakistanere i hele verden. De viser stillbilder fra Oslo og kart over Norge.

Gilani sier det er svært sjeldent at en sak i Norge omtales i pakistanske medier.

– Det er oppdateringer hver halvtime. Men de har ikke gått ut med noe navn eller intervjuet søstrenes far i Pakistan, forteller han.

Frykter æresdrap
-spekulasjonerYousuf Gilani har snakket med flere i det pakistanske miljøet i Norge. De færreste av dem tror våpendrapene har noe med æresdrap å gjøre.

– Jeg har fått flere henvendelser av pakistanere som er redd dette feilaktig skal knyttes opp mot æresdrap, sier Gilani.

I følge TV -nyhetene skal den eldste av jentene ha ønsket å flytte fra søstrene sine. Dette skal ha provosert broren kraftig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.