*Nettavisen* Nyheter.

Trippeldrapsdømt vil bli teolog

Foto: Nordlys/Scanpix (Scanpix/Nordlys)

Stemmen i hodet på den drapsdømte har igjen befalt hva han skal gjøre.

19.12.09 12:59

Søndag 22. mars i år meldte en da 38 år gammel mann fra til politiet i Tromsø at han hadde drept tre personer.

I bolighuset der mannen var leieboer ble gravide Linda Anett Hansen (35), hennes ektemann Ole-Roger Olsen (44) og hans mor Ragna Elida Christensen (61) funnet knivstukket og drept.

Vil bli teolog
Den trippeldrapsdømte 39-åringen vil gjerne studere teologi dersom han må sitte mange år bak murene. Dette melder Nordlys.

Årsaken er stemmene 39-åringen forteller han har i hodet.

- Stemmene er der hele tiden. Jeg vet ikke hva det er, men det kan være noe fra den andre siden - engler eller Gud. Jeg tror jeg kan finne ut av dette ved å studere filosofi eller teologi, sier den drapsdømte.

- Brente 30-40.000 kroner
I retten fredag sto han fast på at det var disse stemmene som befalte ham å drepe.

- Jeg får mange befalinger fra stemmene. En gang befalte de at jeg skulle brenne pengene mine. Jeg hadde 30-40.000 kroner i pengeboka som jeg kastet i peisen, forklarte han.

Aktor Ole B. Sæverud antydet i retten at den trippeldrapsdømte kan ha simulert symptomer på en psykose. Det fikk 39-åringen til å reagere.

- Jeg har aldri simulert noe som helst. Jeg har stemmer i hodet og har det fortsatt. Det eneste jeg ønsker er å få hjelp fra psykiater eller psykolog, men det tilbudet får jeg ikke fengselet nå, sier 39-åringen, og legger til at han aldri vil røyke hasj igjen.

Angrer
I vitneboksen ga den trippeldrapsdømte uttrykk for at han angret på ugjerningene.

- Jeg ser på drapene som noe forferdelige greier jeg har utført. Sett fra mitt ståsted fortjener jeg straff. Jeg er ekstremt lei meg for det jeg har gjort. Det er som en drøm jeg håper å våkne opp av. Mine tanker går til de etterlatte, sier han.

Den 39 år gamle mannen innrømmer å ha påført sine ofre 44 knivstikk, men nektet straffskyld da saken kom opp for Nord-Troms tingrett 26. august. I retten hevdet 39-åringen at drapene skjedde som følge av en dypere psykose.

Nord-Troms tingrett mente at psykosen var selvforskyldt på grunn av hasjbruk rett forut for drapene, og dømte 39-åringen til 21 års forvaring med en minstetid på 10 år.

Skyldspørsmålet ble ikke anket inn for lagmannsretten. Men en begrenset anke på lovanvendelse og strafferabatt ble fredag ført for Hålogaland lagmannsrett.

Dom i ankesaken er ventet over helgen.

Les flere nyheter fra Nordlys

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.