Trippeldrapssiktet fengsles videre

Foto: Kjell Øymo

Trippeldrapssiktede Shahzad Khan (30) husker fortsatt ingenting.

29.11.06 15:17

Shahzad Khan fengsles frem til 21. desember, to av ukene under full isolasjon, kommer fram av fengslingskjennelsen fra Oslo tingrett.

30 år gamle Khan er siktet for å ha drept sine tre søstre på Kalbakken i Oslo den 1. oktober.

Han har siden drapene vært innlagt ved Dikemark sykehus.

«Retten finner at det foreligger en konkret og nærliggende bevisforspillelsesfare og samt fare for unndragelse dersom siktede nå løslates», står det i fengslingskjennelsen.

Samtykket til fengsling
Politiet ba om fengsling i fire nye uker, men på grunn av julehelgen vil fengslingen gå ut om tre uker.

Khan har selv samtykket til videre fengsling.

- Han har gått med på videre fengsling så lenge det er skjellig grunn til mistanke mot ham. Vi føler det er temmelig håpløst å begjære ham løslatt slik saken står nå, sier Khans forsvarer, advokat Truls Dramer, til Nettavisen.

Dramer påpeker at dette ikke betyr at Khan erkjenner straffskyld, eller at han nå husker noe mer fra drapstidspunktet.

- Vi finner heller ikke grunnlag for å fremstille ham for et fengslingsmøte siden det ikke er så mye å kjempe for når det gjelder skjellig grunn til mistanke. Politiet sier at saken ikke er ferdig etterforsket, og når han i tilegg er i en såpass dårlig forfatning som han er, så synes vi det var greit at det ble kontorforretning, sier Dramer.

Avhørt tre ganger

Advokaten opplyser at Khan nå er avhørt tre ganger av politiet. Fortsatt husker han ingenting fra drapene.

- Jeg besøkte ham på søndag, og jeg fikk ikke inntrykk av at han erindret tidspunktet for drapene. Han husker heller ikke noe fra tiden umiddelbart før eller etterpå, sier Dramer til Nettavisen.

Han forteller at avhørene ikke har vært lange, men at de to siste har vart litt lenger enn det første avhøret.

- Politiet har spurt om mulige konflikter i familien, om hans forhold til søstrene og hvordan de har vært. Jeg tror ikke at de opplysningene han har gitt har gitt noe grobunn til noe motiv. Så det tror jeg politiet må finne på annet hold, sier Dramer.

- Har han fortalt om noen konflikter i familien?


- Ikke mer enn hva som er vanlig. Jeg har ikke oppfattet det slik fra hans ståsted. Han har hatt et allminnelig godt forhold til søstrene, sier Dramer.

- Han virker dårlig

Advokaten besøker jevnlig sin klient på Dikemark sykehus. Han synes Khan virket dårligere da han besøkte han søndag.

- Jeg synes han var litt dårligere igjen enn det han var for en uke siden. Han var riktig ikke så dårlig som da han ble brakt inn, men han følte seg dårlig både fysisk og psykisk, sier Dramer.

Hvis Kahn er i form til det så er verken han eller advokaten imot flere avhør.

- Vi er også interessert i at de sakkyndige kommer mer på banen, for nå har det gått så lang tid siden det skjedde. Sakkyndige har hatt et par samtaler med ham, men vi ønsker flere samtaler, sier advokaten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.