Gå til sidens hovedinnhold

-Trist at Evje føler seg mobbet

Stortingets visepresident Inge Lønning (Høyre) beklager at stortingsrepresentant Ursula Evje har meldt seg ut av Frp på grunn av mobbing.

- Det er første gang jeg har hørt om et slikt problem, sier Lønning til TV 2 Nettavisen.

Ursula Evje (61) meldte seg i desember ut av Frp etter mange år i politikken og åtte år på Stortinget. Årsaken er at hun føler seg motarbeidet og latterliggjort av enkeltpersoner i Frp-gruppa..

- Jeg skulle ønske at enkeltindivider hadde bedre kontroll med kroppsspråket og tungen. At en lærer å oppføre seg, noe som en snakker om i barnehagen, sier Evje.

- Det er jo trist at noen kan oppleve virkeligheten slik enten det er på arbeidsplassen eller i privatlivet. Samtidig er det umulig for en utenforstående å vurdere denne saken, sier Stortingets visepresident Inge Lønning.

Nyheten om at en av de 165 stortingsrepresentantene føler seg mobbet kommer som en stor overraskelse på visepresidenten.

- Mitt generelle inntrykk, og jeg har jobbet på mange forskjellige arbeidsplasser, er at Stortinget fungerer veldig bra sammen, sier Lønning.

- Godt miljø
Han understreker at det selvfølgelig kan være tøffe konfrontasjoner i stortingssalen.

- Men inntrykk av at trivselsfaktoren er høy i det som skjer utenom salen, i komiteene og i restauranten.

- Bør presidentskapet gripe inn når en stortingsrepresentant forteller om noe så alvorlig som mobbing over lang tid?

- Jeg kan ikke se at presidentskapet har noe grunnlag for å gripe inn. Vi har ikke mottatt noen informasjon, verken muntlig eller skiftlig. Det eneste vi har mottatt fra Evje, er at hun har gitt oss beskjed om at hun har meldt seg ut av Frp.

- Tror du det finnes flere personer som blir mobbet på Stortinget?

- Nei, det er rimelig grunn til å tro at vi ville fått rapport hvis det hadde vært grove eksempler på at personer ble sjikanert eller trakassert.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden