RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trøndere tilstår mer enn oslofolk

Sist oppdatert:
Mer enn en av tre saker blir oppklart ved at siktede legger alle kortene på bordet og tilstår. Trøndere tilstår lettere enn oslofolk.

Ifølge Advokatbladet utgjorde tilståelsesdommene på landsbasis om lag 35 prosent av de påtaleavgjorte forbrytelsene i Norge i 2003.

Men forskjellene landsdelene mellom er stor: Seks av ti dommer i Sør-Trøndelag avgjøres etter tilståelser, men i hovedstaden utgjør tilståelsesdommene bare 15 prosent.

Lederen for Oslo statsadvokatembeter, førstestatsadvokat Lasse Qvigstad, sier til Dagsavisen at en av årsakene til forskjellen kan ligge i de ulike råd advokatene gir sine klienter.

- Mistenkte og siktede skal gjøres kjent med at tilståelser kan gi en betydelig strafferabatt. Det kan hende at politiet må bli flinkere til å gi klar beskjed om denne muligheten, sier Qvigstad.

Ved Trondheim tingrett fins flere eksempler på at det kan ta noen timer fra en tilståelse foreligger til det er avsagt en tilståelsesdom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere