RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trønderne stumper - og snuser

Sist oppdatert:
Trønderne leder an når det gjelder røykekutt: Hver fjerde røyker i Midt-Norge har sluttet eller trappet ned i løpet av det siste året.

Mens snus- og alkoholforbruket når nye høyder i Trøndelag, stumper trønderne røyken som aldri før, melder Adresseavisen.

I fjor røkte hele 28 prosent av Midt-Norges befolkning daglig, mens tallet nå er redusert til 23 prosent.

Mye snus
Norsk Statistikks tall fra oktober i år viser at 24 prosent av røykerne i Midt-Norge har sluttet eller røyker mindre etter at det ble forbudt å røyke på serveringsstedene i juni i år. Tallet for resten av landet er 17 prosent. Røykesluttekspert og lege Aage Bjertnæs er ikke overrasket.

Han mener det «ligger en del snus i disse tallene», fordi mange trolig fortsatt er nikotinavhengige, men påpeker at snus ikke er like ille som sigaretter.

Ikke slutt nyttårsaften
Bjertnæs har jobbet med røykeavhengighet i over 20 år og sluttet selv fem ganger før han lyktes. Han advarer mot impulsive røykekutt.

- Ikke stump røyken på nyttårsaften. Spontane røykekutt lykkes svært sjelden. Det er mye bedre å sette av en dato litt fram i tid og planlegge nøye hvordan man skal gjøre det, mener han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere