RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trodde fange hadde rømt, men hadde sex

Sist oppdatert:
Fangevokterne trodde de stod overfor en fengselsflukt da de ikke fant en fange. Fangen hadde ikke rømt lengre enn til en kvinnelig innsatts seng.

Det er en flukt å kunne komme seg ut av vante rammer, og det var kanskje nettopp dette den mannlige fangen tenkte da han i fjor høst omtrent fikk aktivisert alarmen ved Bergen fengsel.

Planlagt sex
Da mannen ikke ble funnet i den boenheten han skulle oppholde seg, ble det iverksatt leting etter den innsatte. Til slutt fant fangevokterne ham naken med en kvinne, på hennes celle. Ifølge Bergens Avisen (BA) skal de to hatt sex sammen på cella.

Fengselsledelsen mener at det hele var planlagt fra mannen og kvinnens side. Da episoden fant sted var det mulig å ha begrenset felleskap mellom kvinner og menn på et fellesområde i Bergen fengsel.

Press på kvinnene
Det var derimot ikke tillatt at de kvinnelige og de mannlige innsatte oppholdt seg i hverandres boenheter.

- Alle steder der kvinner og menn er samlet kan dette skje. Derfor er ikke dette overraskende, sier assisterende regiondirektør for Kriminalomsorg i region Vest, Kjell Waage til BA.

Selv om det kanskje ikke lå stort mer alvorlig enn behovet i dette tilfellet, er det klart uønskelig at menn og kvinner i samme fengsel har sex med hverandre.

- Det ville ha ført til sterkt press på kvinnene. Vi kunne ikke ha vært trygge på frivilligheten i dette. Dessuten kommer jo en del av våre kvinnelige innsatte fra prositusjonsmiljøet, forteller Waage.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere