Trodde Gjerpen kirke var frimurerlosje

Foto: TV 2

En av de to som er siktet for brannen i Gjerpen kirke i Skien hevder han forvekslet kirken med Frimurerlosjen i Skien. Egentlig skulle han stjele tre safer fra losjens lokaler.

15.11.03 17:29

Den uføretrygdede mannen er 26 år, han har store rusproblemer og en rekke dommer fra før. Han oppgir at han er personlig kristen og har vært på en rekke gudstjenester nettopp i Gjerpen kirke, som brant natt til torsdag.

Både han og den andre siktede, en 25-åring fra Tønsberg, skal ha vært kraftig ruset på piller, hasj og alkohol da de brøt seg inn i kirken. Vitner har ifølge politiet forklart at 25-åringen har nynazistiske holdninger.

På veggen i kirken skrev 25-åringen ifølge VG ordet "Satan" og et bibelvers som inneholder tallene 666, dyrets merke, melder NTB. Sitatet han skrev er fra Andre Krønikebok, og lyder slik:

"Det gullet som Salomo fikk inn på ett år, veide 666 talenter".

De to innrømmer å ha brutt seg inn i kirken, men nekter for å ha satt fyr på den. Galleriet med orgelet i den 850 år gamle Gjerpen kirke ble totalskadd i brannen. Ellers er det betydelige sot- og røykskader i kirken.

Fredag ble de to siktede varetektsfengslet i fire uker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.