RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trodde hun drakk alkoholfri vin på seminar – snøvlet da hun ble stoppet av politiet


VAR SYNLIG PÅVIRKET: Politibetjenten som stanset kvinnen like før jul i fjor vitnet i retten og forklarte at Skedsmo-kvinnen framsto som påvirket «ved at hun hadde ustø gange, litt snøvlete tale og var blank i øynene». (Arkivfoto).
VAR SYNLIG PÅVIRKET: Politibetjenten som stanset kvinnen like før jul i fjor vitnet i retten og forklarte at Skedsmo-kvinnen framsto som påvirket «ved at hun hadde ustø gange, litt snøvlete tale og var blank i øynene». (Arkivfoto). Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Retten mener kvinnen burde ha skjønt at hun ikke var skikket til å kjøre bil.

En kvinne i 50-åra fra Skedsmo er i Nedre Romerike tingrett dømt for promillekjøring. Hun ble stanset av politiet i en rutinekontroll. Blodprøve tatt om lag en time etter at kvinnen ble stanset viste en promille på 0,76 – godt over grensa på 0,2.

Se saken i rb.no

Den tidligere ustraffede kvinnen har i tingretten erkjent straffskyld for promillekjøring, men hun hevder at hun trodde hun hadde drukket alkoholfri vin på et seminar i Oslo.

To typer musserende vin

Kvinnen hadde tidligere på dagen vært på seminar i Oslo. Etter seminarets slutt ble det servert to typer musserende vin, en med og en uten alkohol.

I retten hevdet kvinnen at hun trodde hun forsynte seg av alkoholfri drikke. Da hun skulle kjøre hjem skal hun ifølge sin egen forklaring ha oppfattet seg selv som sliten, men ikke alkoholpåvirket.

Tingretten slår fast at kvinnen har kjørt i alkoholpåvirket tilstand og at hun har handlet uaktsomt:

«Tiltalte burde etter rettens syn vært mer påpasselig med å kontrollere vinen. Sett hen til at det er tale om en påvirkningsgrad på i alle fall 0,76 promille burde tiltalte etter rettens syn ha oppfattet at hun fikk i seg alkohol.», heter det i dommen.

Politiet: – Ustø gange

Politibetjenten som stanset kvinnen like før jul i fjor vitnet i retten og forklarte at Skedsmo-kvinnen framsto som påvirket «ved at hun hadde ustø gange, litt snøvlete tale og var blank i øynene».

Kvinnen i 50-åra ble dømt til 18 dagers betinget fengsel. Fengselsstraffen utsettes med en prøvetid på to år. I tillegg er hun fratatt førerkortet i 12 måneder og ilagt en bot på 40.000 kroner.

Se flere saker i rb.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere