RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trodde kajakk var trailer

Sist oppdatert:
Fire padlere utløste storalarm i Bergen torsdag kveld.

Fire padlere fra Universitetes idrettslag BSI var på kveldstur da de fikk problemer. Da de skulle i land ved Skoltegrunnskaien gikk en av dem rundt. To av kompisene forsøkte å hjelpe den uheldige og havnet også i sjøen.

- I Sandviken var det lunt, men plutselig ble vi overrasket av høye bølger. De kom bråere på enn jeg noen gang har opplevd, fortalte en av de uheldige, Marius Dalin, til Bergens Tidende.

Trailer?
Folk som så de fire opplevde situasjonen som dramatisk, og ringte 112. Politiet trodde en trailer hadde kjørt på sjøen, og sendte to ambulanser, dykkere og flere patruler ut for å hjelpe.

- Det var en misforståelse ett eller annet sted i systemet. Noen hørte feil, forklarte operasjonsleder Per Stiegler hos politiet til Bergens Tidende.

Takknemlige
De fire padlerne var utstyrt for vinterpadling, og kom seg på land i god behold. Lettere overrasket over alt oppstyret, men likevel glade for at det ble slått alarm.

- For oss hadde det vel vært nok hjelp om noen satte en liten lettbåt på sjøen, men det er vanskelig for andre å vurdere situasjonen, sier Dalin til Bergens Tidende.

Se video fra redningsaksjonen på btv.

Dramatisk utenfor Haugesund
Også utenfor Haugesund fikk kajakkpadlere problemer torsdag.

To padlere skulle ta en kveldstur rundt Tonjer fyr, men kom ikke tilbake til avtalt tid. Redningsskøyten «Halfdan Grieg» og et redningshelikopter dro ut for å lete, og fant først en tom kajakk i fjæren ved Hasseløy.

- Klokken 18.40 fant vi de savnede sittende inne i et av de store traktordekkene på offshorekaia på Killingøy, forteller styrmann Bjørn Ness på redningsskøyta. De var nedkjølte, og trengte seg en tur på sykehuset.

Se video fra redningsaksjonen fra Haugesunds avis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere