RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trolig ingen tatt av snøskredet

Sist oppdatert:
Sea King-helikopter ute og søker.

En av personene i følget som hovedredningssentralen fryktet var tatt av snøskred i Svolvær, ringte til politiet og sa de var i god behold.

Lørdag klokken 13.10 ble hovedredningssentralen varslet om et snøskred på vestsiden av Blåtind i Svolvær. De første meldingene sa at fire personer kunne være tatt av skredet.

– En av dem som var i følget på fire personer ringte inn hit til operasjonssentralen og sa de alle var i god behold. Det var også ytterligere to personer som var i området. Vi har all grunn til å tro at det bare var disse seks som var i området, sier Janniche Dyrhaug i Midtre Hålogaland politidistrikt til NRK.

Sea King-helikopteret som ble tilkalt vil søke gjennom området for sikkerhets skyld. Alpin redningsgruppe ble også tilkalt etter snøskredet.

– Vi har kalt ut alt av tilgjengelige ressurser, sa operasjonsleder Trond Munkvold i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB ved 13.30-tiden.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) betegner skredfaren som betydelig, grad tre på en skala fra en til fire, i det meste av Nord-Norge lørdag.

Blåtind er 621 meter høyt og ligger like ved Svolvær i Lofoten. Fjellet er et populært turområde. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere