Trollstigen får mobildekning

Trollstigen sett fra utsiktsplassen ved besøkssenteret. Turister kan nå etter planen benytte seg av mobildekning her fra 2020. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix

Trollstigen sett fra utsiktsplassen ved besøkssenteret. Turister kan nå etter planen benytte seg av mobildekning her fra 2020. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

De tusenvis som årlig besøker Trollstigen, kan nå benytte seg av mobildekning for 4G og tale.

Det har lenge vært etterlyst bedre mobildekning fra Trollstigen og innover i fjellet. Fordi veistrekningen er stengt deler av året, har det vært utfordrende å få dette på plass.

– Regjeringen sørger nå for utbygging av dekning for tale og 4G i et område der tusenvis av turister ferdes om sommeren. Nødnettet vil også fungere på samme nettet, noe som vil være med på å øke beredskapen på strekningen, sier digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H) i en pressemelding.

Trollstigen er blant landets mest trafikkerte turistveier.

Det var Telia som vant anbudet Statens veivesen utlyste i fjor om utbygging av mobildekning på fylkesvei 63 fra Trollstigplatået mot Langdalen i Møre og Romsdal. For å holde nettet i gang, skal Telia benytte seg av solceller og vindturbiner.

De satser på å være i land med utbyggingen fra 2020.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.