RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tromsø-politiet: – Har god oversikt over overgrepssaken

Sist oppdatert:
Ingenting tyder på at den barnehageansatte mannen i Tromsø har begått overgrep mot flere enn de 17 barna som siktelsen mot ham nå omfatter, ifølge politiet.

Mannen ble tidligere siktet for overgrep mot elleve barn. Torsdag opplyste politiet at siktelsen nå er utvidet til 32 punkter mot til sammen 17 barn.

– Det er enda for tidlig å sette sluttstrek for etterforskningen, men vi har per i dag god oversikt over saken, og det er ingenting nå som tyder på et større omfang, sa etterforskningsleder Yngve Myrvoll på en pressekonferanse i Tromsø torsdag.

Samme dag ble den siktede 30 år gamle mannen varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøkskontroll.

Tre år tilbake i tid

Den siktede ble pågrepet av politiet den 6. mai mens han var på jobb. Pågripelsen skjedde etter at politiet hadde fått en bekymringsmelding om et mulig overgrep mot et barn i den private barnehagen der mannen hadde vært ansatt i åtte år.

Han har sittet varetektsfengslet siden pågripelsen.

– Overgrepene har skjedd i barnehagen og i områder som barnehagen benytter i barnehagetiden. Vi har ingen konkrete mistanker om at overgrep skal ha skjedd andre steder i landet eller på andre arenaer, som det har vært spekulert i, sa Myrvoll.

Det eldste overgrepstilfellet antas å ligge inntil tre år tilbake i tid.

– Siktedes modus har vært å utsette barn for overgrep i forbindelse med, eller i forlengelse av, lek og stellesituasjoner, ifølge etterforskningslederen.

Seksuell omgang

Siktelsen omfatter blant annet gjentatte overgrep mot tre forskjellige barn under ti år.

30-åringen er også siktet for ved ett tilfelle av en handling som er sidestilt med samleie.

I tillegg er han siktet for fire tilfeller av seksuell omgang med barn, og for ved seks anledninger under særdeles skjerpende omstendigheter ha forledet barn til å utvise seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd.

Mannen er også siktet for et tilfelle av en seksuell handling med barn, samt 17 tilfeller av seksuelt krenkende atferd eller annen uanstendig atferd overfor barn.

– De fleste av disse postene handler om overgrep begått gjennom å ta bilder av barn i seksuelle posisjoner, sa påtaleleder Einar Sparboe Lysnes på pressekonferansen.

Bildene er funnet på datamateriale politiet har beslaglagt. Politiet opplyste om bildene da de holdt pressekonferanse den 20. mai. Siden har ikke etterforskningen avdekket nytt bildemateriale. Det er heller ingen indikasjon på at materialet har blitt delt med andre, men disse undersøkelsene er ikke avsluttet, opplyser politiet.

42 barn avhørt

I løpet av etterforskningen er det gjennomført dommeravhør av til sammen 42 barn. Også en rekke voksne er avhørt i saken. Sparboe Lysnes opplyste tidligere til NTB at det dreide seg om godt over 100 avhør til sammen.

– Behovet for oppfølging av de ulike barna vil variere, og dette vurderes individuelt i samarbeid med foresatte og Barnehuset her i Tromsø, sier Myrvoll.

Den siktede 30-åringen, som tidligere er ustraffet, samtykket til den forlengede varetektsfengslingen, som gjelder til 16. juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere