Tromsdal frifunnet

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)

Christer Tromsdal er frifunnet i andre runde i lagmannsretten for tiltalen om voldtekt.

05.07.10 15:31

Tre av sju dommere i Borgarting lagmannsrett mener Tromsdal er skyldig, mens fire dommere mener han er uskyldig.

Forretningsmannen Christer Tromsdal sto tiltalt for andre gang i lagmannsretten for å ha voldtatt sin ekskone og ekssamboer.

I forrige runde i lagmannsretten ble Tromsdal frifunnet av juryen, men kjennelsen ble satt til side av dommerne. Dermed har saken nå gått for utvidet meddomsrett, altså uten jury.

- Jeg begynte å gråte
Christer Tromsdal sier til Nettavisen at han er veldig glad for frifinnelsen.

- Jeg ble veldig glad da jeg fikk dommen. Jeg begynte å gråte, sier Tromsdal.

Han sier han er lettet over endelig å bli trodd.

- Jeg er veldig glad for å bli trodd. Det er rimelig heftig å bli hengt ut på denne måten, sier han, som også er frifunnet for kravet om erstatning.

- Lekt voldtektsetterforskere
Det er Økomkrim som har etterforsket voldtektssaken mot ham, og Tromsdal sier han er forbannet på Økokrim.

- Det er kanskje tid for ettertanke rundt hva Økokrim har holdt på med når det gjelder ressursbruk, sier Tromsdal, og fortsetter:

- De har ikke greid å få noe på meg på en økonomisak, og da endte dette opp med en ekskone som var ute etter penger. Her har Økomkrim brukt ett år på å leke voldtektsetterforskere, sier han.

Han mener også at kvinnene har løyet i retten.

- De har jo bevisst løyet, og det har jeg tatt dem for. Så det vil komme et etterspill for de fornærmede, det er det ikke tvil om. De har forklart seg falskt i retten, så egentlig er jeg veldig forbannet, sier Tromsdal.

Han sier at kvinnene skylder ham henholdsvis 5,5 og 3,5 millioner kroner, og at han jobber med å kreve disse pengene tilbake.

- Millionerstatning
Tromsdal forteller at han vil komme til å kreve erstatning.

- Et krav om en millionerstatning vil bli det neste. Du kan tenke deg hvor mye jeg har tapt på dette, både av ære og penger. Man har vært brakk økonomisk i ett år.

I Oslo tingrett ble Christer Tromsdal funnet skyldig og dømt til tre års fengsel. Tromsdal mener at Økokrim i denne saken har brukt skitne triks for å felle ham, og har hele veien hevdet at han aldri voldtok sine ekskone og ekssamboer.

Økokrim og Tromsdals ekskone har derimot hevdet at Tromsdal voldtok henne ved en rekke anledninger.

Aktoratet: - Tar det til etterretning
Førstestatsadvokat Geir Kavlie sier han tar dommen til etterretning.

- Vi må bare ta dommen til etterretning. Han er frifunnet av fire dommere, og funnet skyldig av tre, og da er det frifinnelse, sier Kavlie til Nettavisen.

- De har ikke funnet at tiltalen var tilstrekkelig bevist utover enhver rimelig tvil, og det er bare noe vi må ta til etterretning, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.